Ege TİYATROCULAR şarampole uçtu

TİYATROCULAR şarampole uçtu

22.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

“201 Dev Öğrenci” projesi kapsamında Alaşehir’de bir oyunu sahnelemek için yola çıkan Adım Tiyatrosu’nun 4 oyuncusu ve bir teknik elemanı, ilçe yakınlarındaki kazada yaralandı

TİYATROCULAR şarampole uçtu

Alaşehir’de tiyatro sahnesine çıkmaya hazırlanan 5 oyuncu, ilçe yakınlarında otomobilin şarampole uçması nedeniyle ağır yaralandı. Adım Tiyatro ekibinin dört oyuncusu ve bir teknik görevlisi, kazanın ardından Alaşehir ve Salihli Devlet hastanelerine kaldırıldı.
Eğitici bir oyun
Manisa Valiliği’nin başlattığı “251 Dev Öğrenci” projesi çerçevesinde Alaşehir’de uyuşturucu ile mücadelenin anlatıldığı “Pembe Aslında Siyahtır” adlı oyunu sahnelemek üzere İstanbul’dan yola çıkan Adım Tiyatrosu oyuncuları Murat Kaya (32), Umut Oğuz (35), Ender Gülçiçek (27) ve teknik eleman Coşkun Yel’i (32) taşıyan 34 HZE 10 plakalı otomobil, Salihli-Alaşehir Karayolu Akkeçili Köyü yakınlarında oyuncu Hilmi Erdem’in (40) direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Tedavi altına alınan Umut Oğuz, Ender Gülçiçek ve Coşkun Yel’in sağlık durumlarının iyi olduğu, Murat Kaya’nın ise daha ağır yaralı olduğu belirtildi. “Yasemince” ve “Hayat Bilgisi” gibi dizilerin tanınmış oyuncusu olan ve otomobili kullanan Hilmi Erdem ise ilk müdahalesinin ardından Salihli Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Kaza haberini alan ve arkadan gelen diğer tiyatrocular, arkadaşlarının yardımına koştular. Sanatçı Ercüment Balakoğlu, kazanın nasıl olduğuna dair herhangi bilgileri olmadığını belirtirken, oyunun ertelendiğini açıkladı. Balakoğlu, “Oyunumuzu oynamak istiyorduk ama kısmet değilmiş. Bu şartlarda oyun ertelendi. Arkadaşlarımız iyileştiğinde gelir, oyunu sergileriz” dedi.


İkinci grup arkadaydı

Adım Tiyatro ekibinde bulunan ve özel bir televizyon kanalında gösterimde olan “Papatyam” adlı dizide “Manav Nurettin” tiplemesiyle tanınan Ercüment Balakoğlu, kazayla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İki arabayla İstanbul’dan yola çıkmıştık. Onlar bizim önümüzdeydi. 10 dakika mesafe vardı. Bir anda telefonlarımız çaldı. Talihsiz kaza, hepimizi üzdü. Arkadaş-larımıza acil şifa diliyoruz.”