Ege TMMOB’den viyadükler için öneri

TMMOB’den viyadükler için öneri

23.07.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Kordinasyon Kurulu, Alsancak Liman Caddesi’nde 10 yıldır atıl vaziyette duran viyadüklerin, bir an önce kaldırılmasını ya da en az kamu zararıyla projelendirilmesini istedi.

TMMOB’den viyadükler için öneri

Genel Sekreter Ferdan Çiftçi, “Kentin en işlek caddesinde bir planlama ve strateji ayıbı olarak duran bu viyadükler İzmir için utanç tablosu” dedi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, viyadüklerin bir kısmının TIR trafiği için limana indirilmesi, kalanının ise yıkılması yönündeki kararının Özelleştirme İdaresi’nce reddedilmesinin anlamsız olduğunu belirten Çiftçi, “Madem ki yıkamıyorsunuz, bari en az kamu zararını gözeterek, bir kısmını trafiğe açmayı deneyin” dedi.

Haberin Devamı

Marangozhane yandı
İZMİR’İN Basmane semtinde bir marangozhanede gece saat 01.00 sıralarında yangın çıktı. Bu işyerinde çalışan ve geceleri kalan 36 yaşındaki Kadir Yılmaz, çevredekilerin yardımıyla kurtarıldı. El ve ayaklarında yanıklar oluşan Yılmaz, hastaneye götürüldü. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Kesin çıkış nedeninin bilirkişi incelemesiyle saptanacağı belirtildi.

Yazarlar