Ege Tohumumuz korumada

Tohumumuz korumada

24.05.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi’nin uluslararasılaşma misyonu doğrultusunda çalışmalarına devam eden Ege Üniversitesi Tohum Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EGE-TOTEM) ile Fransa Ulusal Tohum Test Merkezi (GEVES) arasında araştırma geliştirme, eğitim, proje, bilimsel ve kültürel etkinlik konularını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı. Ayrıca EGE-TOTEM, “The Asia and Pasific Seed Association (APSA)” oluşumunda yer alan Asya ve Pasifik ülkelerinde örnek alma ve referans merkezi olarak uluslararası alanda görev alacak.

Tohumumuz korumada

İlk ve tek merkez

Haberin Devamı

EGE-TOTEM Müdürü Doç. Dr. İsmail Can Paylan’ı makamında ağırlayan, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Türkiye’deki ilk ve tek tohum merkezi olan ve uluslararası akreditasyona sahip EGE-TOTEM, uluslararası arenada yaptığı nitelikli çalışmalar ile önemli iş birliklerine imza atıyor” dedi.

Merkezin çalışmaları hakkında bilgi veren Doç. Dr. Paylan da, “Tohum hastalık analizleri, çimlendirme testleri, genetik safiyet testleri gibi analizleri yapabilen Avrupa’daki sayılı merkezden biriyiz. AB, TÜBİTAK ve Bakanlık projeleri çalışmaları yürütüyoruz. Türkiye Uzay Çalışmaları kapsamında NASA ve TÜBİTAK işbirliğinde çeşitli projeler geliştireceğiz” diye konuştu.