Ege Torbalı OSB, yeni yatırımlarla büyüyor

Torbalı OSB, yeni yatırımlarla büyüyor

14.09.2021 - 01:19 | Son Güncellenme:

Torbalı OSB, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

Torbalı OSB, yeni yatırımlarla büyüyor

Tamamı sanayicilere ait olan 42 parselin yer aldığı bölgede, 14 fabrikada üretim sürerken, yıl sonuna kadar 11 fabrikanın daha üretime geçmesiyle işletme sayısı 25’e yükselecek. 2 yıl içinde 42 parselin tamamında firmaların üretime başlamasını planladıklarını dile getiren Torbalı OSB Başkanı Muhsin Dönmez, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Mobilya OSB projesi

“Genişleme alanımızda Mobilya OSB’nin kurulması ile ilgili yer seçimi yapılıyor. Torbalı OSB’nin yüzde 75’i kadar bir büyüklüğe sahip olacak. Bütün tesislerin kurulması ile birlikte istihdamın 10 binin üzerine çıkmasını bekliyoruz. Tek önemli eksiğimiz ise arıtma tesisi. Mobilya OSB’nin yer seçiminden sonra en uygun lokasyona arıtma tesisi kuracağız.”

Doğalgaz yolda

Öte yandan doğalgaz ile ilgili çalışmalarında sürdüğünü sözlerine ekleyen Dönmez, “Bir yıl sonra doğalgaz Torbalı OSB’ye gelmiş, bağlanmış olacak. Otoyol bağlantı sorunumuz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleri ile kısa vadeli olarak çözüme kavuştu. O bölgedeki taşocakları ve Torbalı OSB işbirliği ile Torbalı’nın girişine gelmeden otobandan bir çıkış yaptık. Karayolları gişeleri de kaldırdı, böylece bağlantı sorunumuz kalmadı. Önceden Torbalı’nın içinden OSB’ye geliniyordu. OSB bütünüyle devreye girdikten sonra o yol da bize yetmeyecektir. O zaman otoyolun yanından bir yani yol açmak gerekecektir. Bunun içinde şimdiden çalışmaya başladık” dedi.

Yazarlar