Ege Travel Turkey kabına sığmadı

Travel Turkey kabına sığmadı

09.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turizmde söz sahibi 600 firmanın katıldığı “Travel Turkey İzmir 2011 Turizm Fuarı”, iki bakanın esprili diyologları ile açılırken, yoğun ilgi nedeniyle stantlar dört hole zor yerleşti

Travel Turkey kabına sığmadı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış tarafından açılan, “Travel Turkey İzmir 2011 Fuarı’na turizm sektörü akın etti. Hollanda’nın partner ülke, Yunanistan’ın onur konuğu ülke, Kütahya’nın partner il olduğu fuara, Çin, Endonezya, Fransa ve Slovenya ise ilk kez katılıyor. 19 ülkeden 600 katılımcı ile 50’den fazla ilin katıldığı fuar, saat 10.00- 18.30 arasında, 11 Aralık’a kadar gezilebilecek.

“Bu yıl zirve yaptık”
Açılışta konuşan Bakan Egemen Bağış; AB üyeliğimize destek vermeyen ülkeler için “Biz, Avrupa’ya Mevlana anlayışıyla ‘Gel ne olursan ol yine gel’ derken Avrupa ‘Git ne olursan ol yine git’ diyor” dedi. Bakan Günay da İzmir’de turist sayısının yüzde 20 artmasının kentin geleceği adına büyük umut verdiğini söyledi. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ise turizmcilere yeni fuar alanından yer istedi.

Haberin Devamı

Yeni fuar ihalesine az kaldı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yeni fuar alanının 2014 yılı başında bitirileceğini belirterek, “Yeni fuar alanın ihalesi için tapuda 10-15 günlük bir işimiz kaldı. Bu iş bittikten sonra ihaleye çıkıyoruz. 113 bin metrekare sergi alanı olmak üzere 337 bin metrekare alanda inşaat yapacağız.2013 yılı sonları, 2014 yılı başlarında fuar alanını beş misli büyüteceğiz”
diye konuştu.

En yüksek turist artışı İzmir’de

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir’de turist sayısının geçen yıla oranla yüzde 20 arttığını ve bunun Türkiye’de en yüksek artış oranı olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Dünyadaki ekonomik krize, Avrupa pazarındaki daralmaya rağmen bu yıl inşallah 30 milyonu geride bırakacağız. Türkiye’de turist çekmede en fazla artış olan il İzmir ama küçük bir rakamdan başladığı için bu bizi tatmin etmiyor. Yüzde 20’nin üzerinde artış var, bunu sürekli kılmamız gerekiyor.”