Ege Tüm gücüyle yaraları sarıyor

Tüm gücüyle yaraları sarıyor

27.02.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Deprem bölgesine ilk günden itibaren destek olan İzmir Büyükşehir Hatay’a sahra hastanesi kurdu, bölge üreticisi için 5 TIR yem gönderdi. Konteyner kentlerin kurulumu da eş zamanlı olarak sürüyor.

Tüm gücüyle yaraları sarıyor

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından arama kurtarma ve insani yardım çalışmaları için seferber olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni projeleriyle bölge halkının her türlü ihtiyacını karşılıyor. AFAD’ın Osmaniye’yi İzmir ile eşleştirdiğini ve Osmaniye’yi ayağa kaldırmak için çalışacaklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Osmaniye’nin yanı sıra diğer bölgelerde Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta da varlığımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Kooperatifçilik de olacak

Deprem bölgesinde üretimin sürmesi için de çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir, 5 TIR dolusu yem daha yolladı. Dört ile kurulan koordinasyon merkezlerinde ihtiyaçları karşıladıklarını belirten Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, “Osmaniye’de özellikle kırsal üretimin sürmesi gerekiyor. Tek tek üreticilerle görüşüyoruz. Kooperatifçiliğin tam manasıyla nasıl işleyebileceği konusunda kafa yoruyoruz. Ayrıca küçükbaş üreticiliği için de Osmaniye’ye yem yardımımız yola çıktı” dedi.

Her gün 150 hasta

Öte yandan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi de, Hatay’da sahra hastanesinin kurulumunu tamamladı. Günde en az 150 hastaya tedavi uyguladıklarını söyleyen Eşrefpaşa Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Yavuz Uçar, “24 saat hizmetteyiz. Soğuk hava ve tozdan etkilenen depremzedelerin yaşadıkları sıkıntılar mevcut. Solunum yolu enfeksiyonları başladı. Buna iç hastalıklar ve cilt hastalıkları da eklenmeye başladı. Tüm bunlarla mücadele etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Büyükşehir’in Hatay EXPO yolu üzerinde kurduğu çadır kente bir kilometre uzaklıkta yer alan Eşrefpaşa Sahra Hastanesi’nde; muayenehane ve yatakhane çadırları, gezici ameliyathane, mobil röntgen aracı, mobil diş ünitesi, gezici diş aracı, ambulans, laboratuvar, mobil ultrason, eczane çadırı bulunuyor.

5 binin üzerinde kişiye konteyner

İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerin barınma sorununu çözmek için Kahramanmaraş, Hatay, Osmaniye ve Adıyaman’da toplam bin 282 konutlu konteyner kentlerin kurulumunu eş zamanlı sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Konteyner kentlerde 5 binin üzerinde depremzedeye geçici barınma imkanı sunacağız” dedi.

Konteyner kentlerde sağlık merkezi, çocuk oyun alanları, psiko-sosyal destek birimi gibi birçok sosyal alan oluşturulması planlandı. Eş zamanlı yürütülen çalışmalar sonucunda Hatay’da 500, Adıyaman’da 350, Kahramanmaraş’ta 232 ve Osmaniye’de 200 olmak üzere toplamda bin 282 konutlu konteyner kentin yapımı tamamlanarak depremzede yurttaşların kullanımına açılacak.

Haberin Devamı

Madalyasını bağışladı

Tüm gücüyle yaraları sarıyor

Mısır’ın İskenderiye kentinde düzenlenen Ibrahim Moustafa Ranking Serisi Güreş Şampiyonası’nda birincilik kürsüsüne çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Kerem Kamal altın madalyasını depremzedelere armağan etti.

Milli takım olarak iyi dereceler alsalar da depremin burukluğunu taşıdıklarını belirten Kamal, “Bu madalyayı depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımıza armağan ediyorum. Gelecekte umarım bir daha böyle felaketleri yaşamayız” dedi.