Ege Turizmciler: İzmir- Londra seferleri yeniden başlamalı

Turizmciler: İzmir- Londra seferleri yeniden başlamalı

01.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İngiliz havayolları şirketi British Airways’in, Adnan Menderes Havalimanı çıkışlı İzmir-Londra direkt uçuşlarını iptal etmesi, turizmcileri üzdü.

Turizmciler: İzmir- Londra seferleri yeniden başlamalı

Firma, İzmir’den Londra’ya, üç yıldır, haftada üç gün karşılıklı sefer yapıyordu. Destination İzmir Grubu Sözcüsü Bülent Tercan, kararın neden alındığını sorguladıklarını söyledi, şöyle konuştu: “Direkt uçuşlar, turizmin can damarıdır. Bu karar, İzmir için hem maddi kayıplara yol açacak hem de şehrimizin prestijini olumsuz etkileyecek. Kentteki tüm turizm kurumlarını ve İzmir Kalkınma Ajansı’nı göreve davet ediyoruz. Kararın geri alınası, seferlerin mutlaka yeniden başlaması gerekiyor.”

Haberin Devamı

Philip Morris-Sabancı’da görev değişimi
Philip Morris/Sabancı’da, 1992’den bu yana, ‘Genel Müdür/Yönetim Kurulu Üyeliği’ görevlerini yürüten Turhan Talu, koltuğunu, iki yıldır Latin Amerika ve Kanada Operasyonlar Başkan Yardımcılığı yapan Sedat Müderrisoğlu’na devrediyor. Müderrisoğlu, Türkiye dışında, Kuzey Kıbrıs ve İran’dan da sorumlu olacak. Müderrisoğlu, “Bayrağı, en yüksek noktaya taşımaya çalışacağız. Geniş vizyonumuz ve yüksek nitelikli kadromuzla büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Rekabet Kurumu’nu göreve çağırdılar
EBSO Meclisi’nde, artan doğalgaz maliyetleri de ele alındı. Organize sanayi bölgelerine verilen doğalgazdaki indirimin, bir yıl içinde yüzde 7 ve 9’dan yüzde 1’e indiğine dikkat çekildi, bunun, kamuoyuna yansıtıldığı gibi indirim değil, zam anlamına geldiği belirtildi. Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hilmi Uğurtaş, “BOTAŞ’ın üstünde bir şekilde baskı oluşturulduğunu ve daha fazla indirim yapmasının engellendiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

‘Tekel’ iddiası
Dört özel doğalgaz dağıtım şirketinin, Türkiye’deki tüm OSB’lere aynı oranları sunduğunu, görevi, ‘rekabeti sağlamak-tekelciliği önlemek’ olan EPDK’nin, bu duruma seyirci kaldığını savunan sanayiciler, Rekabet Kurumu’nu göreve çağırdı.