Ege Turizmciler Kurban’da 10 gün tatil bekliyor

Turizmciler Kurban’da 10 gün tatil bekliyor

25.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turizm Bakanı Günay, 22 Ekim’de başlayacak bayram tatilinin 29 Ekim’le birleştirilmesi konusunda teklif götüreceğini açıkladı

Turizmciler Kurban’da 10 gün tatil bekliyor


Turizmciler, 22 Ekim’de başlayacak Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkarılmasını istedi. Bu çağrıya olumlu yaklaşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, tatilin 22 Ekim Pazartesi günü başlatılıp, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’yla birlikte 10 güne çıkarılması konusunda hükümete teklif sunacağını açıkladı. Bu haber, Marmarisli turizmcileri umutlandırdı.

Haberin Devamı


300 bin turist gelecek
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Başkanı İlhan Açıkgöz, “Bakanımızın hükümete götüreceği teklifi destekliyoruz. Hükümet acilen bayram tatilinin uzatılması için karar vermeli. Bizler de hazırlıklarımızı yapalım. Ekim başına kadar Marmaris ve çevresindeki ‘Her şey dahil’ sistemi oteller dolu. Teklif kabul görürse Marmaris başta olmak üzere Güney Ege’deki Köyceğiz, Ortaca, Dalyan, Sarıgerme, Dalyan ve Göcek gibi turistik yerlere 300 bin üzerinde turistin geleceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu. Marmaris’teki bir çok otel ve işletme sahibinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Ertuğrul Günay’ın teklifini destekleyen yönde elektronik postalar gönderdi.