Ege Turizme niyet huzurevine kısmet

Turizme niyet huzurevine kısmet

28.11.2017 - 01:05 | Son Güncellenme:

Mordoğan’daki Özel Aden Huzurevi’nin Koordinatörü Alphan Çelikel, ilk başta bir otel yapmak istediklerini, ancak bölgeye katkı sağlamak adına huzurevi açtıklarını söyledi

Turizme niyet huzurevine kısmet

Sağlıkta 28. yılını dolduran Çiğli Özel Sağlık Grubu tarafından İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) işbirliği ile Mordoğan’da hizmete giren Özel Aden Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi, misafir kabulüne başladı. Şirket Müdürü ve Proje Koordinatörü Alphan Çelikel, 5 katlı, maksimum 70 kişi kapasiteli huzurevi projesi hakkında bilgi verdi. Çelikel, yaşlı bakım merkezinin 2017 yılının Ekim ayında faaliyete başlamış olmasına rağmen 10 misafir sayısına ulaştığını belirtti.

Haberin Devamı

İstihdam yaratıldı

Bölgenin kalkınmasına istihdamla katkı sağlayacaklarını belirten Alphan Çelikel, “Biz ailecek Mordoğanlıyız. Esas amacımız doğduğumuz yere eser bırakmaktır. Aslında inşaata ilk başladığımızda bir otel yaparak, turizm merkezi oluşturmak istedik. Ancak Mordoğan’ın turizm potansiyeli sadece yaz aylarındaydı. İZKA’nın böyle bir projeye de destek verdiğini görünce, projeye talip olduk. Böylece bölgede 12 ay hizmet verecek bir tesis oluşturduk. Amacımız sürekli istihdam sağlamak. İŞKUR ve halk eğitim merkezleriyle de görüşerek, istihdam edilecek personeller için sertifika programları düzenlenmesini istedik. Şu ana kadar istihdam ettiğimiz personellerin büyük bir bölümü ilçemizden ve ilçemizdeki kurslardan mezun” diye konuştu.

Haberin Devamı

Konforlu, deniz manzaralı odalar

Her türlü konforun düşünüldüğünü belirten Alphan Çelikel, “2 bin 500 metrekare kapalı, 500 metrekare açık alanda kurulu olan 5 katlı, 35 odalı olan tesisimizin odalarında yaşlılarımız için her türlü konforu düşündük. Talep doğrultusunda tek kişilik suit oda, çift odası, palyatif bakım odası veya çift kişilik odalarda konaklama imkanı bulunuyor. Ayrıca yaz ayları terasta, misafirlerimiz dilerse deniz manzarasında gün doğumu ve gün batımını izleyebilecekler. Düzenli aralıklarla sosyal faaliyetler gerçekleştirerek konuklarımızın morallerini yüksek tutup, hava şartlarının elverdiği zamanlarda bölgede çeşitli aktiviteler planlıyoruz” dedi.