Ege Türk gençlerine güveniyoruz

Türk gençlerine güveniyoruz

12.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Sezonun bitimine 2 hafta kala 6. sırada yer alan Altınordu, Play Off hedefine odaklandı. Ortaya koydukları tablodan memnun olduklarını belirten CEO Barış Orhunbilge “Bu toprakların çocuklarından gerçek profesyonel futbolcu yetiştirmek için çabalıyoruz. Süper Lig’e çıksak bile yolumuzdan sapmayacağız” dedi

Türk gençlerine güveniyoruz

Spor Toto 1. Lig’de bitime 2 hafta kala topladığı puanlarla 6. sıraya yerleşen ve Play Off’da bende varım diyen Altınordu, bugün Boluspor’u ağırlayacak. Bornova Stadı’nda saat 16.30’da başlayacak maçı Ümit Öztürk yönetecek. Kritik maç öncesi açıklamalarda bulunan Altınordu CEO’su Barış Orhunbilge, kulübün başarısı için 7-24 mesai yaptıklarını söyledi. Haftalık sonuçlara göre yaşamadıklarını belirten Orhunbilge, “Bizim planlarımız 90 dakikaya endeksli değil. Bu toprakların çocuklarından gerçek profesyonel futbolcu yetiştirmek üzere tüm mesaimizi harcıyoruz. Bu çocuklara her şeyini vermiş bir iş insanı olan Başkanımız Seyit Mehmet Özkan’ın etrafında birleşmiş bir ekip olarak çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘İlk 6’yı arzuluyoruz’

“Süper Lig’e de çıksak yolumuz belli” diyen Barış Orhunbilge, “Stratejimizde değişim olmayacak. Altınordu olarak Türk gençleriyle, inandığımız bu yolda sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Her şey bu ülkenin çocukları için” yorumu yaptı. Play Off tecrübesini yaşamak istediklerini ekleyen Orhunbilge, “Kendi işimizi kendimiz görebilecek noktadayız. İlk 6’yı çok arzu ediyoruz. Kalırsak, ilk kez tadacağımız bir tecrübe olacak. Sonrası nasip. Bizim özellikle kulübün 100. yılında 2023’te kendi akademimizden yetişen evlatlarımızla Süper Lig’de ve Avrupa kupalarında oynama hedefimiz var” dedi.

En büyük favoriyiz

Boluspor’un iddiasını kaybettiğini, ancak ligi iyi yerde bitirmek için mücadele edeceğini dile getiren teknik patron Hüseyin Eroğlu, “İyi bir kadroya sahipler. Bizim galibiyete daha çok ihtiyacımız var. Biz 2 maçı da kazanıp Play Off’ta olmak istiyoruz. Rakiplerimize saygı duyuyoruz ancak kendi oyun felsefemizi sahaya yansıtıp 6 puan alacak güçteyiz. Sinan, Serdar, Enes gibi önemli sakatlarımız var ancak takımıma güveniyorum. Play Off’u daha önce 3 kez kıl payı kaçırdık. İyi durumdayız, ilk 6’da olduğumuzda en büyük favoriyiz. Ancak ilk hedefimiz Play Off’a kalmak” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Kimseden korkmuyoruz’

Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Süper Lig’e çıkmak üzere olan lider Gençlerbirliği ve Denizlispor’u birer kez yendiklerini hatırlatarak, “Şansız puan kayıpları yaşamasaydık ilk 2’nin içerisinde olabilirdik. Hiçbir takımdan korkmuyoruz. Play Off maçları farklı olur tabi. Ligden ayrı bir statü. Gol yememen, skoru koruman gerekiyor. Zor maçlar. Şu an Şampiyonlar Ligi’nde enteresan maçlar oynanıyor. Öncelikli hedefimiz ilk 6, bunu başarıp, kısa sürede oyun sistemimizi Play Off’a adapte etmeliyiz” yorumu yaptı.