Ege Türk ürünleri ABD mutfağında

Türk ürünleri ABD mutfağında

16.09.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

EİB’in ABD’ye gıda ihracatını artırmak için yürüttüğü çalışmalar kapsamında ülkenin ünlü şefleri, Türk ürünleriyle hazırladıkları mönülerle yarıştı

Türk ürünleri ABD mutfağında

Türk mutfağının Las Vegas Üniversitesi William F. Harrah Turizm Otelcilik Okulu müfredatında 5 yıl süreyle ders olarak okutulmasını sağlayan Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) şimdi de Amerikalı şefleri “Turkish Tastes Culinary Compotition 2021” etkinliğinde buluşturdu. Türk ürünleri ile hazırlanan mönüler birincilik için yarıştı. Mönülerde, Türk levreği, Türk zeytin ve zeytinyağı, bulgur, közlenmiş meyve sebze mamulleri, kuru meyveler ve baharatlar yoğun olarak kullanılırken, şefler Türk mutfağına özgü tekniklere de yer verdi.

Haberin Devamı

Gıda ürünleri ihracatından Türkiye’ye yıllık 5 milyar dolar döviz kazandırdıklarını orta vadede 10 milyar dolar ihracat hedeflediklerini belirten EİB Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep, Ticaret Bakanlığı destekli Turquality projesiyle üç yıldır ABD’de başarılı tanıtım faaliyetlerine imza attıklarını dile getirdi.

Eyaletlerde nokta atışı

Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’un Türkiye’nin ihracat potansiyelini 300 milyar dolara çıkarabilmesi için Türk Eximbank aracığıyla İhracat Garanti Fonu gibi bir model üzerinde çalıştığını sözlerine ekleyen Celep, “Bakanlığımızın üzerinde yoğunlaştığı bir diğer proje ise ABD pazarında eyaletler bazında ihracat politikaları geliştirmek. Nokta atışlarıyla ABD’de daha başarılı olabilir, bu sayede iki ülke arasında 100 milyar dolara çıkması hedeflenen dış ticaret hacminden daha fazla pay alabiliriz. Projemiz bu anlamda doğru bir hamle” diye konuştu.

Haberin Devamı

Her mahallede şenlik

Kuşadası Belediyesi tarafından çocuklar için düzenlenen; yaratıcı drama, tiyatro gösterimi, çeşitli konserler ve tişört boyama atölyesi gibi eğitici ve eğlenceli etkinliklerin yer aldığı şenlikler devam ediyor. Bugün Yeniköy Mahallesi Meydanı düzenlenecek şenlik, 21 Eylül Salı günü Caferli Mahallesi Meydanı, 23 Eylül Salı günü Çınar Mahallesi Meydanı ve 28 Eylül Salı günü Ege Mahallesi Tarık Akan Parkı’nda sürecek.

Hoşgeldin ziyareti

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, yeni göreve başlayan Didim Kaymakamı Mustafa Yiğit’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaretin ardından değerlendirme yapan Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, “İlçemize yeni atanan Kaymakamımız Sn. Mustafa Yiğit’e başkan yardımcılarımız ile beraber hoşgeldiniz ziyareti gerçekleştirdik. Kaymakamımıza yeni görevinde başarılar diliyorum” İfadelerini kullandı.