Ege Türkiye denizlerini Egeli ekip araştırıyor

Türkiye denizlerini Egeli ekip araştırıyor

10.01.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi’nin ortakları arasında yer aldığı “Avrupa Denizlerindeki Sucul Canlıların İzlenmesi İçin Stratejik Altyapıların Geliştirilmesi (STRAITS)” isimli proje, Avrupa Birliği Ufuk Avrupa Programı Araştırma Altyapıları alanı (HORIZON-INFRA-2022-DEV-01-01) kapsamında desteklenecek. 3.3 milyon Euro hibe alan projede Ege Üniversitesi de 471 bin euro fon almaya hak kazandı.

Türkiye denizlerini Egeli ekip araştırıyor

Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz akademisyenleri tarafından çok sayıda ulusal ve uluslararası ortaklı proje çalışmaları yürütülüyor. Doç. Dr. Aytaç Özgül hocamız ve ekibini tebrik ediyor çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Haberin Devamı

Proje ile Kuzey Kanalı, Danimarka boğazları, Cebelitarık Boğazı, İstanbul ve Çanakkale boğazlarında akustik telemetri araştırma altyapısı oluşturulacak.

Akıllı üniversite konsepti hayata geçiyor

Dijital dönüşüm çalışmaları kapsamında eğitim öğretim ve araştırma geliştirme altyapısı modern bir yapıya kavuşan Ege Üniversitesi, tam dijital akıllı kampüs olma yolunda hızla ilerliyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Sürdürülebilir ve İklim Dostu Kampüs Oluşturulması Alanında İş Birliği Protokolü kapsamında 10 pilot yükseköğretim kurumundan ve Dijital İnovasyon İş Birliği Platformunun kurucu 8 üyesinden birisi olan üniversitemiz, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında ülkemizin dijitalleşme çalışmalarına tam destek verecek. Üniversitemizi, tam dijital akıllı bir kampüs haline getirmek için bilimsel ve teknolojik çalışmalarımızı var gücümüzle sürdüreceğiz” dedi.