Ege ‘Türkiye ve dünyanın gözbebeği olacak’

‘Türkiye ve dünyanın gözbebeği olacak’

22.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Karaburun ziyaretinde Nergis Festivali kalabalığına karışan Nihat Zeybekci, “İzmir’in yaşam tarzı, benim yaşam tarzım. Derdimiz asla bu olamaz, tek derdimiz kente hizmet edip ekonomik değer katmak” dedi.

‘Türkiye ve dünyanın gözbebeği olacak’

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, AK Parti ve MHP Karaburun ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. Aynı gün ilçede düzenlenen Nergis Festivali’ne de katılan Zeybekci, vatandaşla sohbet edip bol bol özçekim yaptı.
Karaburun Yarımadası ile ilgili projeleri hakkında bilgi veren Zeybekci, “İlçe dünyanın gözbebeği haline gelecek. Amacımız çocuklarımız ve İzmir’in geleceği için kente yeni bir rol biçmek. Minimum yapılaşmayla bir bilim ve teknoloji merkezi kuracağız. 1 Nisan itibariyle İzmir’de hizmet seferberlik başlayacak, 9 ayda ‘İzmir’e mi geldik?’ dedirteceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Varlık ve mutluluk gelecek

Karaburunluların cennette yaşadığını ifade eden Zeybekci, “İlçeye karakteri olan bir mimari kazandırmalıyız. Bilim ve teknoloji merkezi olmasının dışında, dünyanın en seçkinlerinin geldiği bir Karaburun hedefliyoruz. En lüks yatların yanaştığı, değeri yükselen bir Karaburun’da, herkes mutluluk ve varlık içinde yaşayacak” dedi.
Projeler üretemeyenlerin yaşam tarzı tartışmalarıyla gündemi değiştirmeye çalıştığını sözlerine ekleyen Zeybekci, “İzmir’in yaşam tarzı, benim yaşam tarzım. Kim kime ne söyleyebilir ki? Asıl konumuz ekonomi, başkalarının eline bakmamak, namerde muhtaç olmamak. Bu konuda kente ne katmışlar?”
ifadelerini kullandı.

Mis gibi festival

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karaburun Belediyesi’nin işbirliğiyle, yoğun kokusuyla özel bir yere sahip Karaburun Nergisi’ni tanıtmak amacıyla düzenlenen 5. Nergis Festivali ile ilçe 15 bin kişiyi ağırladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Ritim Topluluğu, Pop Orkestrası ve Gaziemir Belediyesi Halk Oyunları gösterileri ile katılımcılar keyifli bir gün geçirdi. Bölge halkı ve üreticini açtığı stantlarda nergis, salça, tarhana gibi ürünler satıldı. Yoğun katılımdan dolayı ilçe girişinde 2.5 kilometre araç kuyruğu oluştuğunu belirten Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “Hem esnafımız kazandı hem de nergis tanıtımı yapıldı ama bir gün yetmedi. Fstivali geliştireceğiz” dedi.