Ege Tutuklular için ‘adalet zinciri’

Tutuklular için ‘adalet zinciri’

01.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

3 Nisan’da görülmeye başlanacak Büyükşehir davası öncesinde 12. eylemlerini gerçekleştiren tutuklu yakınları, ‘adalet zinciri’ oluşturdu

Tutuklular için ‘adalet zinciri’

Turaç TOP İzmir DHA

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonların ardından 3 Nisan’da görülecek davanın ilk duruşması öncesi tutuklu yakınları, 12’inci eylemlerini gerçekleştirdi. ‘Tutsaklar onurumuzdur’ sloganları atan tutuklu yakınları, Konak’taki Büyükşehir Belediyesi Binası’nı, çevresinde elele tutuşup adalet zinciri oluşturarak koruma altına aldı. Gruba, yine operasyonlar kapsamında tutuklanan Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Uyan’ın yakınları ile CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu da destek verdi.
Mahkeme eylemleri anlatıldı
Duruşma süresinde yapılacak protesto eylemlerinden anlatan Moroğlu, “Bu operasyon ve dava, İzmir’e bir saldırıdır. İzmir’in duruşuyla, Türkiye’ye örnek kent olmasından korkuyorlar. Aziz Başkan’a yapılan saldırı, aslında İzmir’e yapılmıştır. 3 Nisan’da, Bayraklı Adliyesi önünde adalet arayışı için tüm İzmirliler olarak biraraya gelelim. Sukunet içinde adliyeyi koruma altına alalım. Tutukluların, serbest bırakılmasını, davanın düşmesini isteyelim. 7 Nisan’da yine belediyenin önünde toplanıp tepkimizi dile getireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Halka gidin’ çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği Kaya Termal Otel’de örgüt yemeğine katıldı. Kılıçdaroğlu, örgüte “Halka gidin” talimatı vererek, “İlçe ve il kongreleri derken biraz içimize kapandık. Her partilinin görevi en az 5-6 kişiye ulaşarak CHP’yi anlatmak. Seçimlerden önce şu eleştiri geldi. CHP eleştirir, proje üretemez. 41 proje hazırladık. AKP itiraz etti bunlar uygulanamaz dedi. Seçimler bitti beşini uyguladı. Türkiye zor bir süreçten geçiyor demokrasi sağlıklı değil, özgürlükler kısıtlanıyor. Özgürlük taleplerini her yerde söyleyeceğiz” dedi.

Bakanları davet ettik

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarının Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın metro istasyonlarının açılışına davet edilmediği yönündeki açıklamasını sorması üzerine şunları söyledi:
“Hem Ulaştırma Bakanı’nı hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın tebrik telgrafları var. Bütün Bakanlar Kurulu’nu davet ettik. Özellikle İzmirli bakanları ve milletvekillerini davet ettik. Sayın Bakan’a ya konuyu haber vermediler ya da atladı. Kendisinin tebrik telgrafı da geldi. Gerekirse size ve kendilerine o telgrafı tebliğ ederiz. Atlamış olabilir. Hepimiz insanız düşünmesi bile bizim için önemli.”

Sorumluluğum yok
Bakan Günay’ın “Mazaret üretmesinler, iş üretsinler” ifadesinin söylemesi üzerine Kocaoğlu, şöyle konuştu:
“Ertuğrul Bey ‘yer göstersin, müze yapayım’ diyor. Yer göstermek gibi bir sorumluluğum yok. Müze görevi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın. Spor Bakanlığı da ‘yer göstersin’ diyor. Benim gelenlere, yatırım yapacak olanlara yer gösterme gibi bir zorunluluğum yok ve herkes yerini bulacak. Ben 5 senedir fuar alanını kamulaştırarak proje gerçekleştiriyorum.” n Elif DEMİRCİ İzmir DHA