Ege Üç başkandan Günay’a ‘turizm’ eleştirisi

Üç başkandan Günay’a ‘turizm’ eleştirisi

08.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in üç turizm merkezi Selçuk, Çeşme ve Bergama’nın CHP’li belediye başkanları, AK Parti Hükümeti’nin yerel yönetimleri yok saydıklarını, projelerini görmezden geldiklerini açıkladılar.

Üç başkandan Günay’a ‘turizm’ eleştirisi

Turizmle ilgili bugüne kadar sözlerin tutulmadığını belirten CHP’li başkanlar, yeni parlamentonun yeni Kültür ve Turizm Bakanı’ndan yerel yönetimlere önem vermesini dilediler.
CHP İzmir İl Merkezi’nde CHP İzmir Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam, Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ve Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’le ortak basın toplantısı yaptı. Susam, İzmir’in liman kenti olma özelliğinin yanısıra bir turizm kenti olduğunu söyledi. AK Parti Hükümeti’nin yerel yönetimlerin yaptığı çalışmaları göz ardı eden, görüşlerini almayan, İzmir’de her şeyi kötüleyen bir anlayışı olduğunu, İzmir’de yerel yönetimle birlikte hareket eden bakış açısını CHP iktidarının sağlayacağını açıkladı.
Yerel seçim gibi
Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür ise, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yeterince destek alamamaktan şikayet etti. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu da Çeşme’de 300 milyon dolarlık yatırımın durduğunu savundu. Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Hükümet’in İzmir’e, ve CHP’li yerel yöneticilere şaşı bakmaması gerektiğini söyledi. n İZMİR DHA