Ege Üç Türk kadınına Polonya’dan ödül

Üç Türk kadınına Polonya’dan ödül

19.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Andersen Tiyatrosu Onur Ödülü’ne ilk kez Polonya dışından isimler layık görüldü. Bu başarıya Meltem Bayur, Nurhan Öktem ve Şebnem Cirit ulaştı

Üç Türk kadınına Polonya’dan ödül

Lublin kentine gidecekler
POLONYA’NIN Lublin kentindeki Andersen Tiyatrosu’nun geleneksel onur ödülüne, bu yıl üç Türk kadın damga vurdu. Ünlü yazar Hans Christian Andersen’in “Kibritçi Kız” eserinden ismini alan ödülleri, Devlet Tiyatroları oyuncusu Meltem Keskin Bayur, psikolojik danışman Nurhan Öktem ve çevirmen Şebnem Cirit almaya hak kazandı. Üç isim, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ndeki törene davet edildi.

‘Sıradışı karar verdik’
ANDERSEN Tiyatrosu Genel Müdürü ve Sanat Direktörü Arkadiusz Klucznik, gönderdiği davet mektubunda bu ödülün ilk kez Polonya dışına gideceğini açıkladı. Klucznik şunları ifade etti: “Yaptığımız araştırmalar sonucunda bu yıl böyle sıradışı bir karar verdik. Kibrit, Andersen’in masalında da olduğu gibi, sıcaklık ve mutluluk vermenin sembolüdür. Bu sıcaklığı ve mutluluğu Türkiye’ye sunmanın sevincini yaşıyoruz.”

Haberin Devamı

Başarılarını, Türkiye dışında duyurdular
Devlet Tiyatroları oyuncusu Meltem Keskin Bayur, psikolojik danışman Nurhan Öktem ve çevirmen Şebnem Cirit, 27 Mart’taki törende ödüllerini alacak. üç isim de alanlarındaki başarılarının yurtdışında duyulmasının sevinci içinde olduklarını dile getirdi.

Satış yapamayınca başına TV geçirdi
İZMİR’DE seyyar Milli Piyango bayii Selim Topal, büyük ikramiyeli yılbaşı biletlerini satabilmek için yaratıcılığın sınırlarını zorladı. Topal, başının üzerine yerleştirdiği LCD televizyonla, Milli Piyango reklamı yayını yapmaya başladı. TV’yi sırtındaki çantada taşıdığı aküyle çalıştıran, 30 kiloluk yükle Konak Meydanı’nda gezen Topal, tüm bakışları çekmeyi başardı. “Ekmek parası için bu yükün altına girmekten başka çarem kalmadı” dedi.

Haberin Devamı

Temiz çevreye ödül verilecek
KARŞIYAKA Belediyesi, ‘en çevreci’ kişiyi, kurumu ve okulu seçecek. Katılmak isteyenlerin, 31 Aralık’a kadar Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne başvurabileceği bildirildi. Adaylar, Karşıyaka Belediye Meclisi Çevre Komisyonu’nca değerlendirilecek. Çevre temizliğine, duyarlılığına ve bilincine katkıları göz önünde bulundurulacak. Ödüller, şilt, plaket ve berattan oluşuyor.