Ege Üç üretken büyükşehir zirvede

Üç üretken büyükşehir zirvede

26.08.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

‘Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje Yarışması’nda Balıkesir ‘Dijital Gençlik Merkezi’, Manisa ‘Genç Bakış’, Denizli de ‘Genç 2023’ projesiyle ödül aldı

Üç üretken büyükşehir zirvede

Manisa’nın ödül gururu!

Haberin Devamı

Türkiye Belediyeler Birliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen, “Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi” Ankara’da, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir’in hazırladığı ve gençlere robotik, fen bilimleri, astronomi gibi konularda eğitimler ve danışmanlık hizmeti vermeyi hedefleyen ‘Genç Bakış’ projesi ödüle layık görülen 22 belediyeden biri oldu. Gençleri karar alma süreçlerine daha fazla dahil etmeyi sürdüreceklerini belirten Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, “Yönetimine kadın elinin değmesi ile TBB’nin yeni bir dinamizm, yeni bir heyecan kazandığını görüyoruz. Bilhassa Birliğin gençlere, yaşlılara, engellilere ve kadınlara yönelik özgün projeleri devreye almasından memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Türkiye Belediyeler Birliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Genç Dostu Şehirler Kongresi için hazırladığımız ve gençlerimize robotik, fen bilimleri, astronomi gibi konularda eğitimler ve danışmanlık hizmeti vermeyi hedeflediğimiz “Genç Bakış” projemiz, ödül almaya hak kazandı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödülümüzü aldık. Bu gurur Manisa’nın” dedi.

‘Gençlerimizle yürüyeceğiz’

Başkan Yücel Yılmaz, Balıkesir’in “Dijital Gençlik Merkezi” projesiyle kazandığı ödülü, Başkent’te düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldı, “Gururluyuz” dedi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Ankara’da gerçekleştirilen ‘Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi’nde “Balıkesir Dijital Gençlik Merkezi” projesiyle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödül aldı.

Çamlık Tepesi Rekreasyon Alanı’nda yapılacak olan “Balıkesir Dijital Gençlik Merkezi”, ülkemizin en büyük ve en kapsamlı Espor merkezi olarak tesis edilecek. Projenin, Büyükşehir Belediyesi standında tanıtıldığını ve büyük ilgi gördüğünü belirten Başkan Yılmaz, “Genç Dostu Şehirler Yarışması’na üç farklı projeyle katıldık. Ödül alan Büyükşehirlerden biri de biz olduk. Yapmış olduğumuz projeler gençlere yönelik, Balıkesir geleceğe yürüyor. Şehirde onları; sahiplenen, kapsayan, iç dünyalarına, spor hayatlarına, dinamikliklerine ve inovasyon taraflarına hitap eden projemiz ödül aldı. Cumhurbaşkanımızdan aldığımız bu ödül bizi onurlandırdı. Birçok Büyükşehir’in arasında seçilen bir Büyükşehir olmak da bizi gururlandırdı” dedi.

Haberin Devamı

Yönetimde esas unsur

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin fikirlerine önem veren, gençleri yönetimin pasif bir takipçisi olmaktan çıkarıp aktif bir parçası haline getiren bir anlayışla çalışmayı sürdürdüklerini kaydeden Başkan Yılmaz, “Bizim belediyecilik anlayışımızda da gençler, şehir yönetiminin esas unsurudur. Gençlere ‘düşün peşime’ demiyoruz; ‘gir koluma birlikte yürüyelim’ diyoruz. İnanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner ve güçlü liderliğinde oluşan bu belediyecilik anlayışıyla daha birçok başarılı işe imza atacağız” dedi. Törende Başkan Yücel Yılmaz’a, AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran da eşlik etti.

Haberin Devamı

Bizim gözbebeğimiz!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin düzenlediği “Genç Dostu Şehirler Fikir ve Proje” yarışmasında “Denizli Genç 2023” projesi ile büyük bir başarıya imza attı. Başkan Osman Zolan ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizim artık bedeller ödemeye değil, planlı, programlı geçmişe sahip çıkan, geleceği kucaklayan şehircilik modellerine ve uygulamalarına ihtiyacımız var. Genç dostu şehirler yaklaşımını bu bakımdan çok önemli görüyorum. Genç dostu, çocuk dostu, yaşlı dostu, kadın dostu, engelli dostu velhasıl insan dostu şehirler kurmalıyız” dedi.

En büyük ödül

Töreninin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin standını gezerek gençlerle buluşan Başkan Osman Zolan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan bir kez daha ödül almanın kendileri için ayrı bir onur, şeref ve mutluluk olduğunu söyledi. Başkan Zolan, “Gençlik bizim değerimiz, gözbebeğimiz, enerjimiz, hazinemiz. Onları geçmişle buluşturup, köklerinden koparmadan geleceğe hazırlamak gerekiyor. Gençlerimizi her alanda, söz sahibi yapmak, donanımlarını artırmak ve bizden daha güzel işler yapmalarına vesile olmak için çalışıyoruz” dedi. Projeyi Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin yaptığını anlatan Başkan Zolan, “Gençler için gençler proje yaptı. Projeye bizler de destek olduk ve ödüle layık görüldü” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başkan Osman Zolan, “Gençlerimizle birlikte yürümeyi sürdüreceğiz. Amacımız gençlerimizin tüm taleplerini alarak, ihtiyaçlarını sağlamak ve onları geleceğe hazırlamaktır. Bir gencimizin dahi başarılı olması bizim için en büyük ödüldür” diye ifade etti.