Ege Üç yıl sonra tamam

Üç yıl sonra tamam

27.06.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Buca Metrosu’nda ilk tünel açma makinesi (TBM) kuruldu. İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “2026 yılının ilk aylarında hattı bitirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Üç yıl sonra tamam

İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Üçyol – Buca Metro hattında çalışmalar son hızıyla devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla inşa edeceği Buca Metrosu’nda tünelleri kazacak ilk tünel açma makinesi (TBM) kuruldu. 

Haberin Devamı

Buca Metrosu için çalışmaların başladığı noktalardan General Asım Gündüz İstasyonu’nda kazık çakma çalışmaları tamamlandı. TBM’lerin gireceği bölümün istasyon kazılarına başlandı. Buca Koop istasyonunda ise kazık çakma işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bu istasyonda ekim ayında tünel kazısına başlanması hedefleniyor. Dokuz Eylül Üniversitesi İstasyonu şantiye alanı çalışmalarına da başlandı. 

Trafik çilesine son 

Hat üzerinde 3 tane TBM çalışacağını ilerleyen dönemlerde sayının dörde çıkmasını hedeflediklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “2026 yılının ilk aylarında bu hattı bitirmek istiyoruz. Günde 400 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz. İzmir’in en kalabalık ve trafiğin en sıkışık olduğu ilçelerden Buca’da trafiği Buca Metrosu ile rahatlatacağız” dedi. 

Haberin Devamı

Üçkuyular feribot iskelesi yenilendi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, artan feribot kullanımı ile birlikte yolculara konforlu ulaşım imkanı sunmak için yenilenen Üçkuyular Feribot İskelesi’ni inceledi. Başkan Soyer, yapılan çalışmalar sayesinde yolcuların konforunun arttığını ve trafik sıkışıklığının önüne geçildiğini söyledi. İskelenin açık alanında bulunan araç peronları, otobüs durakları ve otopark alanın düzenlendiğini belirten Soyer, “İzmirlilere yakışan, pırıl pırıl, tertemiz güzel bir alan yaratıldı” dedi.

İZTAŞIT’ta yeni durak Ödemiş

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, çevre ilçelerin toplu ulaşım ağına entegre edilmesi amacıyla hayata geçirdiği İZTAŞIT modeli, Ödemiş Kaymakçı’da temmuz ayında hizmete başlayacak. S.S. Ödemiş Seyahat Motorlu Yolcu Taşıyıcılar Kooperatifi ile imzalanacak sözleşme sonrasında, 5 hat ve toplam 10 otobüs ile “B” tarifesi dahilinde faaliyet gösterecek. Proje sayesinde İzmirim Kart’la Ödemiş merkeze seyahat edilecek.