Ege Uçanyol hız kesmiyor

Uçanyol hız kesmiyor

18.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’yı otogara bağlayacak olan 183 milyon liralık tünel ve viyadük projesindeki çalışmalarını sürdürüyor. Tünelin iki tüpünde toplam 375 metreyi geçen çalışmalar tamamlandı, viyadük işinin de yüzde 68’i bitti

Uçanyol hız kesmiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’daki Homeros Bulvarı’nı Bornova’daki otogara bağlayacak olan 183 milyon liralık projede hızla ilerliyor. Tünellerin bir tüpünde 185 metre, diğerinde 190 metre ilerleyen Büyükşehir Belediyesi, gelecek ay sonundan itibaren Bornova yönünden de kazıya başlayacak, çalışmalar çift taraflı olarak sürdürülecek. Tünelde 25 iş makinesiyle birlikte 60 işçi, 8 mühendis günde 2 vardiya halinde çalışıyor. Tünel, ‘Yeni Avusturya Tünel Açma Yöntemi’ (NATM) ile yapılıyor. Projede günlük geoteknik ölçümlerle olası toprak hareketlilikleri de yakından takip ediliyor.

Haberin Devamı

402 kazık çakıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent trafiği için kritik önem taşıyan bu büyük yatırım kapsamında ayrıca, tünellerle eşzamanlı olarak, otogara bağlantı için iki viyadük, Kemalpaşa Caddesi ve Kamil Tunca Bulvarı kesişiminde ise 2 taşıt alt geçidi ile çevre yolu otogar bağlantısı için 1 taşıt üst geçidi yapıyor. 280 metre uzunluğunda ve 26 kolondan oluşan birinci viyadük için 144 fore kazığın imalatı tamamlandı. 915 metre uzunluğunda ve 32 kolondan oluşan ikinci viyadük için 258 fore kazık çakıldı, çalışmaların yüzde 68’i tamamlandı.

Trafiğe girilmeyecek

İki gidiş, iki geliş toplam dört şeritli olarak hizmet verecek tünel ve viyadük projesi ile Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ufuk, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden otogara bağlantı sağlanacak. Homeros Bulvarı ve Onat Caddesi üzerinden İzmir’in en uzun tünelini geçen araçlar, şehrin yoğun trafiğine girmeden çevre yoluna ulaşabilecek.