Ege Üçüncü metro ihalesi ekimde

Üçüncü metro ihalesi ekimde

13.09.2009 - 00:43 | Son Güncellenme:

İki yıl içinde iki kez inşaat sözleşmesi feshedilen, bu nedenle çalışmaları yarım kalan Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı için 5 Ekim’de üçüncü defa ihaleye çıkılıyor

Üçüncü metro ihalesi ekimde

İki yıl içinde iki kez inşaat sözleşmesi feshedilen, çalışmaları yarım kalan Üçyol-Üçkuyular arası 5.5 kilometrelik metro hattında, üçüncü ihalenin tarihi belirlendi. İki ayrı ihaleyle hattı tamamlamayı hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, tünellerdeki son betonlama, İzmirspor ve Hatay istasyonlarının yapımını kapsayan ilk ihaleyi 5 Ekim’de yapacak. Belediye, tünellerdeki riskleri ve gecikmeyi de dikkate alarak ihale yöntemi ve kapsamında revizyon yaptı. 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun ‘acil durumlar için geçerli maddelerine’ dayanarak davet usulü ihale açıldı. 90 gün içinde tünellerde betonlama işinin tamamlanması hedefleniyor. İki istasyonun yapımı 2010 sonunda tamamlanacak.

İkinci etap yılsonunda
İkinci ihalenin hazırlığıysa kasımda tamamlanacak. Yıl sonunda ihalesi gerçekleştirilecek. Bu ihale kapsamında bulunan Poligon, Göztepe ve Fahrettin Altay istasyonları 2011’in bahar aylarında bitirilecek. İlk ihale kapsamındaki İzmirspor ve Hatay istasyonları 2010 yılı sonunda tamamlandığında, diğer istasyonlar bitmeden Bornova-Üçyol hattının devamı olarak hizmete alınacak.
Üçyol-Üçkuyular hattının yapımı için 2005 yılında yapılan ilk ihaleyi kazanan Bayındır İnşaat işi zamanında tamamlayamamış, Büyükşehir Belediyesi de 2007’de sözleşmeyi feshetmişti. Aynı yıl yapılan ihaleyi bu kez Bozoğlu İnşaat kazandı. Ancak, Bozoğlu da inşaatı tamamlayamadı. Proje değişikliği yapmayıp?şantiyeyi terkedince sözleşmesi, belediye tarafından 14 Ağustos’ta tek taraflı olarak feshedildi. İnönü Caddesi’nde yaşayanlar mağdur oldu. Yeraltı tünellerinde son betonlama yapılmadığı için çökme riski ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi, tünellere giren yeraltı sularını boşaltarak önlem aldı.