Ege 'Ucuz kurslarla sektör yara alıyor'

'Ucuz kurslarla sektör yara alıyor'

20.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası’nda bir araya gelen özel güvenlik eğitim kurumları standart fiyat politikası, etik dışı rekabet koşulları ve sektörel birlik konularında fikir alışverişinde bulundu

Ucuz kurslarla sektör yara alıyor

Özel güvenlik eğitim kurumu temsilcileri, İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Üyesi ve Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Gökhan Arıkan ile bir araya geldi. Kurumlardaki farklı fiyat politikasının etik rekabet anlayışına uymadığını ifade eden sektör temsilcileri, sorun, talep ve önerilerini Arıkan’a iletti.

Haberin Devamı

Fiyat politikası gerekli

Eğitimde fiyat politikasının revize edilip bir standarda oturtulması ve kurs saatlerinin de en az üç katına çıkması gerektiğini dile getiren Arıkan, “Ucuz rakama belge almak isteyen kursiyerlere, bu fırsatı yaratan kurumların sektörde yarattığı haksız rekabet eğitimin kalitesizleşmesine sebebiyet veriyor. Silahlı- silahsız eğitimler 550-725 lira arasında değişiyor. Tüm eğitim kurumlarının, tüm maliyetleri kapsayacak şekilde net bir fiyat politikası gütmesi gerekiyor. Kursu ucuz gösterip sonra kursiyerlere ekstra maliyetler çıkarmak, sektöre de eğitim kurumlarına da kursiyerlere de zarar veriyor. Özel eğitim kurumlarında asgari fiyat tarifesinin uygulanması gerekiyor. Ayrıca eğitim alacak kişilerinde belgelerinin sınıflandırması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.