Ege ‘Ulaşımda bir numarayız’

‘Ulaşımda bir numarayız’

20.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de, tüm taksilerin anlık olarak izlenmesini ve sağlıklı veri akışını sağlayacak olan uygulama ‘En Takip Sistemi’ başladı

‘Ulaşımda bir numarayız’

İzmir’de 3 bin 579 taksinin tek ekrandan kontrol edilmesini sağlayacak ‘En Takip Sistemi’ başladı. Kentteki taksi hareketliliğinin ölçümü, vatandaş şikayetlerinin incelenmesi, trafik akışının düzenlenmesi gibi pek çok verinin elde edilmesinde fayda sağlayacak uygulamanın tanıtımı Tarihi Havagazı Fabrikası’nda yapıldı. Sistemi kente kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Taksici esnafımız çıtayı öyle bir yere getirdi ki... Türkiye’nin en başarılı taksiciliği İzmir’dedir. Bunu göğsümüzü gere gere söylüyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman sizin yanınızdayız” dedi.

Haberin Devamı

Soyer’e teşekkür

Başkan Soyer ile birlikte yürüttükleri çalışmaları anlatan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu da, “Bir yeniliği kabul ettirmek kolay bir iş değil. Dünyada en önemli şey bilgi. Bilgiyi iyi kullanmak önemli. Büyük emekler sarf ettik. Ulaşımda Türkiye’de bir numarayız. Herkes İzmir’e bakıyor” diye konuştu. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ise, “Esnaf arkadaşlarımız da ellerini taşın altına koydu ve bu noktaya geldik. Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bunu tek başımıza yapmamız mümkün değil” dedi.

Kara kış desteği için 125 milyonluk kaynak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda başlatılan kara kış destekleri kapsamında gıdadan barınmaya, giysiden ısınmaya kadar tüm temel ihtiyaçlar için 24.4 milyon liralık yardımda bulunuldu. Kara Kış Destek Hattı’nın yanı sıra bizizmir.com üzerinden de başvuru almaya başladıklarını söyleyen Başkan Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak ekonomik olarak zor günler geçirdiğimiz bugünlerde ihtiyacı olan tüm hemşehrilerimizin dün olduğu gibi bugün de yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2021-2022 yıllarını kapsayan kış ayları boyunca toplam 125 milyon lira tutarında sosyal yardım yapacak.