Ege Ulaşımda temassız ödeme kolaylığı

Ulaşımda temassız ödeme kolaylığı

18.01.2022 - 01:02 | Son Güncellenme:

İzmir’de toplu ulaşımda kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartlar ile temassız ödeme dönemi başlıyor. Yurt içi temassız kartların yanı sıra yurt dışı kredi ve banka kartları ile ön ödemeli kartların, toplu ulaşımın tüm unsurlarında ve aktarma sistemi dahilinde sorunsuz kullanımı, Türkiye’de bir ilk olacak.

Ulaşımda temassız ödeme kolaylığı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Visa işbirliği ile İzmirliler toplu ulaşımda uluslararası standartlarda temassız ödeme hizmetine kavuşuyor. İzmirim Kart’ın yanı sıra yurt içi ve yurt dışı temassız kredi, banka ve ön ödemeli kartların da kullanılabileceği sistem, İş Bankası tarafından sağlanan kart kabul altyapısı ile ilk olarak Adnan Menderes Havalimanı otobüs hatlarında devreye girdi. Böylelikle pandemi dönemi öncesi yılda çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği ve diğer turistik noktalara ulaşımda geçiş noktası olan İzmir, dünya standartlarında turist dostu akıllı kente dönüşecek.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, pek çok dünya kentinde kullanılan bu kolaylığa İzmir’in de kavuştuğunu vurguladı. Banka ve kredi kartları ile ön ödemeli kartlara, kullanıcının dahil olduğu tarife bilgilerinin yükleneceğini ve HES Kodu tanımlamalarının da yapılacağını kaydeden Başkan Soyer, “Sistem, kullanıcıyı tanıyacak. Yaz aylarından itibaren ise tam tarifede mi, öğrenci mi, öğretmen mi, engelli ya da gazi mi, indirimli ya da ücretsiz biniş mi yapıyor; tüm bu bilgilere sahip olacak ve İzmirim Kartlarda olduğu gibi tarifeler kapsamında çalışacak” dedi.

Hem emekçi hem üretici memnun

Halkın Bakkalı, emekçilerin mutfak ekonomisine katkı sağlarken küçük üreticileri bir araya getiren kooperatifleri de güçlendiriyor. Büyükşehir’e bağlı İzmir Metro A.Ş. ile metro ve tramvay işletmelerinde örgütlü Demiryol-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşme (TİS) kapsamında yaklaşık 629 İzmir Metro A.Ş. personeline verilen aylık 200 liralık gıda çeki, kooperatif ürünlerinin bulunduğu Halkın Bakkalı’nda kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Konak metrosuna sanat galerisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Metro İstasyonu’nun içindeki boş alanı sanat galerisine dönüştürüyor. Kemeraltı girişindeki bölümde, 3 milyon 120 bin liralık yatırımla zemin yenilenerek duvar panoları takıldı. Alanın aydınlatması sağlandı ve yangın merdiveni yapıldı.

Giriş holü, depolar, vestiyer, tuvaletler, engelliler için asansörlü sistem, idari ofislerin ve kafenin bulunacağı kentin modern sanat galerisi Nisan ayında hizmete girecek.