Ege UND’den ihracatçıya “yetki belgesi” uyarısı

UND’den ihracatçıya “yetki belgesi” uyarısı

18.08.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), ihracatçılara, Ulaştırma Bakanlığı’ndan yetki belgesi olmadan taşımacılık ve acentelik faaliyetinde bulunan firmalara itibar edilmemesi uyarısında bulundu.

UND’den ihracatçıya “yetki belgesi” uyarısı

UND yetkilileri, Türk taşımacılık sektörünün Türkiye’ye taşıma yapan yabancı plakalı taşımacılar, tarife dışı engeller ve kota sorunları nedeniyle haksız rekabet ortamında mücadele ettiğini belirterek, “Bu kapsamda, son zamanlarda Ulaştırma Bakanlığı’ndan herhangi bir yetki belgesi almadan acentelik ve taşımacılık faaliyetinde bulunan firmaların tespit edilip Bakanlığı’a bildirilerek gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir” dedi. Yetkililer, ayrıca aynı yönetmelikteki “Gönderenin gönderilerini teslim etmeden önce taşımayı gerçekleştirecek gerçek veya tüzel kişiliğin yetki belgesi sahibi olup olmadığını kontrol etmekten sorumludur” ifadelerine de özellikle dikkat çekti.

Topuz İnşaat’tan hem ofis hem ev
İzmir’de ev-ofis olarak kullanılabilen stüdyo tipi daireler konusundaki eksikliği görerek yola çıkan Topuz Yapı’nın, 140 daireden oluşan Uslu Loft projesi, İzmir’in Bornova İlçesi’nde yükseliyor. Yeni akademik yıl ve tayinler nedeniyle özellikle sağlık sektörü çalışanları, öğretim görevlileri ve üniversite öğrencilerinin projeye ilgisinin giderek arttığını belirten Topuz Yapı Genel Koordinatörü Haluk Erişen, “Uslu Loft, çevreyolu ve metronun yanında, Baumax Yapı Market, Forum Bornova ve Şifa Hastanesi’nin yakınında yer alıyor, Ege ve Yaşar Üniversitesi’ne olan yakınlığıyla tercih ediliyor” dedi.

Şubat’da teslim
Yaklaşık 7 milyon liralık yatırımla toplam 3 bin 500 metrekare alanda 2 blok halinde, inşa edilen 61 ve 71 metrekarelik iki tipteki evler Şubat 2012’de sahiplerine teslim edilecek.

Yazarlar