Ege UNESCO’dan tam not

UNESCO’dan tam not

28.11.2022 - 00:15 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TARKEM Genel Müdürlüğü, UNESCO Dünya Mirası Merkezi’nin danışma organı Uluslararası Anıtlar ve Sitler Konseyi’nin (ICOMOS) Yasal Yönetsel ve Mali Konular Uluslararası Bilimsel Komitesi (ICLAFI) Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı.

UNESCO’dan tam not

Kentin kültür mirasının korunması ve UNESCO geçici adaylık listesinde bulunan Tarihi Liman Kenti’nin tanınırlığının artırılmasına yönelik çalışmaları kapsayan programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Kemeraltı, Basmane ve Kadifekale bölgelerini içeren Tarihi İzmir Liman Kenti alanında çok sayıda simge yapı buluyor. Büyükşehir, bu mirası korumak için önemli yatırımlar yaptı. Üniversiteler ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yürütüyoruz. Ayrıca kamu-özel sektör ortaklığıyla tarihi liman kentindeki koruma yatırımlarını geliştirmek için TARKEM şirketini kurduk” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TARKEM modeli başarılı

TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler de, bu etkinliğin ICLAFI üyeleri için belki küçük bir adım olarak görüldüğünü ancak İzmir açısından çok anlamlı olduğunu dile getirdi. Programda, TARKEM modelinin başarılı bir kamu-özel sektör işbirliği modeli olarak vurgulandı.