Ege ‘Üretenin yanındayız’

‘Üretenin yanındayız’

24.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Muğla’nın Fethiye ilçesi İncirköy Mahallesi’nde, aromatik bitki ve yağların sunumunun gerçekleştirildiği İncirköy Tıbbi Aromatik Bitkiler Şenliği düzenlendi.

‘Üretenin yanındayız’

Muğla’nın Fethiye ilçesi İncirköy Mahallesi’nde, aromatik bitki ve yağların sunumunun gerçekleştirildiği İncirköy Tıbbi Aromatik Bitkiler Şenliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Burada üretilen tüm tıbbi aromatik bitkilerin ekstresinin çıkartılmasını il merkezinde kurduğumuz tesiste yapabiliriz. Arzu edersiniz şişelenmesini ve pazarlanmasını da hayata geçireceğiz. Yanınızdayız, üreten köylü milletin efendisi olacak” dedi.
Turizmle anıldıklarını ancak nüfusunun yüzde 60’ı kırsalda yaşayan bir tarım kenti de olduklarını ifade eden Başkan Gürün, şöyle devam etti:
“Yerel tohum bankasını kurduk. Bankamızdaki 737 tohumla üretim yapıyoruz. Yerkesik’te koku vadisi kurduk. Orada kekik, lavanta ve diğer aromatik bitkileri yetiştirdik. Bu sene ilk defa hasadını yaptık. Orada kadınlarımızla bir kooperatif kurduk. 27 seramız var. 15 milyon çiçek ürettik ve sattık.Ayrıca meyve kurutma tesisi kurduk. Üreticimiz satım fazlası olan ürününü getiriyor. Onları kurutuyoruz, paketliyoruz. Satımına ve pazarlanmasına da katkı sağlıyoruz” diye konuştu. Başkan Gürün, üretime başlamak isteyenlere de önce toprak analizi yaptırmalarını, bunun için de Büyükşehir’e başvurmalarını önerdi, “Hangi ürün tarlanızda verimli olur, size söyleyelim” dedi.