Ege Üreticiye sahip çıkmaya devam

Üreticiye sahip çıkmaya devam

05.11.2020 - 00:01 | Son Güncellenme:

Kırsal kalkınma çalışmaları kapsamında Muğla Büyükşehir 300, Bodrum Belediyesi de 350 kıl keçisinin dağıtımını yaptı

Üreticiye sahip çıkmaya devam

Küçükbaş hayvancılığın gelişmesi için projelerine devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi Ortaca, Dalaman ve Kavaklıdere ilçelerinde 100 kadın üreticiye 1 erkek 2 dişi olmak üzere 300 kıl keçisi dağıttı. Ülkenin geleceği açısından kadınların üretime katılmalarının çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Osman Gürün, “Kadın üreticilere bu desteklemenin yapılmasının en önemli sebeplerinden biri, bir projeye kadınlar inandıysa o projenin başarı şansı çok daha yüksektir. Muğla denince akla turizm geliyor ancak biz yüzde 51’i kırsalda yaşayan bir kentiz ve bu yaşayış devam ediyor. Dolayısıyla Büyükşehir olarak biz tarım ve hayvancılık konusunda katma değeri yüksek ürünlerin üretimine katkı yapmaya çalışıyoruz. Bunun için üretim kooperatifleriyle iş birliği içindeyiz ve desteğimiz sürecek” dedi.

Bu tür desteklemelere çok ihtiyaçları olduğunu dile getiren kadınlar, her kurumun Büyükşehir gibi duyarlı olmasını istedi. Ortaca Muhtarlar Derneği Başkanı İsa Topal ise, “Sadece tarım değil, yol ve su hizmetleri, Ortaca Cem ve Kültür evi gibi büyük yatımları buraya yaptığı için Büyükşehir’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplam 140 aile

İl genelinde hibelerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi ilk olarak pilot bölge seçilen Menteşe ilçesinde yapmış olduğu desteklemelerle birlikte toplam 140 aileye 420 keçi dağıtıyor. Özellikle kadın üreticiler için hayata geçirilen projede keçi desteğinin ardından veterinerlik ve danışmanlık hizmeti de verilerek küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve kırsal kalkınmaya destek verilmesi amaçlanıyor. Bodrum Belediyesi de Karaova’daki süt üreticilerini sevindirdi. Yalıkavak Mahallesi Sandıma bölgesinde yetiştiricilik yapan çobanlardan satın alınan, çoğunluğu gebe 350 adet dişi kıl keçisi, Bodrum Süt Üreticileri Birliği’ne kayıtlı 202 üreticiye teslim edildi.

Sadece turizm yok

Bodrum’da kırsaldan kente göçü önlemek, köylüyü ekonomik olarak güçlendirmek ve üretimi çeşitlendirmek amacıyla 2019 yılında tarım hamlesini başlattıklarını belirten Başkan Ahmet Aras, “Bodrum sadece bir turizm kenti değil, aynı zamanda bereketli toprakları olan bir tarım coğrafyasıdır. Tarım, Bodrum turizmi için de olmazsa olmazımızdır. Bunun için üreteceğiz, üreteni teşvik edeceğiz ve kırsalımıza sahip çıkacağız” dedi.

Ücretsiz olarak teslim edilen hayvanlar, Belediye Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenli olarak takip edilerek kayıt altına alınacak.

Yazarlar