Ege Üretime yer kalmıyor

Üretime yer kalmıyor

26.04.2022 - 00:01 | Son Güncellenme:

İzmir’in Karaburun ilçesinde, Rüzgar Enerjisi Santrallarinin (RES) bulunduğu arazilere Güneş Enerjisi Santralleri’nin de (GES) kurulacak olması büyük tepki gördü.

Üretime yer kalmıyor

Halkı bilgilendirme toplantısı, STK’lar tarafından organize edilen eylem nedeniyle yapılamadı. Eyleme Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da destek verdi.

Haberin Devamı

Meralar azalıyor

Karaburun’daki RES projelerinin toplam kurulu gücünün 373,5 Megavat (MW) olduğunu belirten Başkan Erdoğan, “Türkiye’de bu kadar yüksek kurulu güce ev sahipliği yapan başka bir ilçe yok. RES tahsisi yapılan proje sahaları Karaburun Yarımadası’nın yüzölçümünün yüzde 71’ine karşılık geliyor. GES ile RES’lerin olduğu arazileri sınırlı da olsa mera alanı olarak kullanan besicilerimiz ve üreticilerimiz bu imkândan da tamamıyla yoksun kalacaklar. Bu projeler, RES’ler yüzünden zaten yarıdan fazla azalan Karaburun’da keçi yetiştiriciliğini tamamıyla bitirecek, tarımsal üretime ise büyük zarar verecek. Keçi peyniri yerine güneş paneli yiyerek mi karnımızı doyuracağız?” diye konuştu.