EgeÜretmek isteyen Menemen’e gelsin

Üretmek isteyen Menemen’e gelsin

02.03.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Konumuyla öne çıkan MPİOSB, ihtisas özelliğiyle teşviklerden yararlanma imkanı sunuyor. 41 parselde üretime geçilmesiyle toplam 5 bin kişiye istihdam hedefliyor.

Üretmek isteyen Menemen’e gelsin

 

Şehir merkezi ile hava, deniz ve raylı ulaşıma yakınlığı; sağlık, eğitim ve arıtma tesisleri ile sanayicilerine rahat bir çalışma ortamı sağlayan Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (MPİOSB), yatırımlarıyla rekabet gücünü artırmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

“Ekonomik krizler ve pandemiye rağmen 2020 yılında yatırıma ara vermediklerini ifade eden MPİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, “Kullanılan teknoloji olarak Ege Bölgesi’nde emsali olmayan arıtma tesisimizi devreye aldık. Çok az OSB’de bulunan elektrik, su ve doğalgaz şebekelerimizin tümünü kapsayan ‘SCADA Sistemi’nin kurulumunu tamamladık.  2021 yılında da modern altyapımıza ilave olarak sosyal tesis projelerimizi faaliyete geçirmeyi planlıyoruz” dedi.

Avantajları bitmiyor

İzmir’de plastik sektörünün teşvik yönünden desteklenmeyen sektörler arasında yer almasına rağmen OSB’de yatırım yapan sanayicinin ihtisas özelliğinden dolayı bölgesel teşviklerden yararlanabildiğini dile getiren Esen, “Bu avantajların da etkisi ile 41 sanayi parselinden oluşan bölgemizde tüm parselleri tahsis ettik. Hali hazırda 21 parsel üretime geçti. Şu anki istihdam sayımız 2 bin kişi. 2021 yılında da 30 parsele ulaşıp 2023 yılında ise tüm parsellerin üretime geçmesini ve 5 bin kişilik istihdamı hedefliyoruz” diye konuştu.