Ege Urla’da sözleşme bayramı

Urla’da sözleşme bayramı

06.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Urla Belediyesi’nde, Belediye şirketine geçen işçiler adına 2020 yılına kadar 2 yıllık toplu sözleşme imzalandı. Özellikle taşeron kadrolarından gelen işçiler yeni haklara kavuştu.

Urla’da sözleşme bayramı

DİSK Genel İş İzmir 4 No’lu Şube ile imzalanan sözleşmeyle işçilerin yıllık çıplak ücretleri yüzde 17 oranında artarken, sosyal yardımlarda da bu oranlarda artış sağlandı.

Haberin Devamı

‘Sanki evlat ayırıyorduk’

DİSK Eski Genel Başkanı Kani Beko, Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel İş yöneticileri, şube başkanları ile Çeşme ve Seferihisar’dan işçilerin katıldığı tören Cumhuriyet Alanı’nda yapıldı. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “Kadınlara burada bir ayrımcılık yaptık ve 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın işçilerimize 1 yevmiye ikramiye vereceğiz. Bir başka üzüntümü de giderdim. Taşeronda çalışırken işçilerimize veremediğimiz bazı haklar vardı. Şimdi onları da vereceğiz. Sanki Evlat ayırıyor gibi üzülüyordum“ diye konuştu.

DİSK Eski Genel başkanı Kani Beko ise Sibel Uyar’a teşekkür etti, bundan sonra da DİSK ve çalışanların yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Haberin Devamı

DİSK 4 No’lu Şube Başkanı Şükret Sevgener ile Şube Sekreteri Aydın Tekin, Başkan Sibel Uyar’a tarihteki ilk toplu sözleşmeyi armağan etti.