Ege Urla’ya 3 yılda 103 milyonluk yatırım

Urla’ya 3 yılda 103 milyonluk yatırım

24.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve İZBETON, trafik akışını rahatlatmak, güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlamak için merkezden en uzak noktalara kadar önemli projelere imza atıyor.

Urla’ya 3 yılda 103 milyonluk yatırım

 Urla’ya yol, asfalt, yama ve parke için 103 milyon liralık yatırım yapan Büyükşehir ekipleri, çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ozan Yılmaz, “Ekiplerimiz, Rüstem ve Bademler mahallelerindeki sokaklarda altyapı çalışmaları sonrası parke tamiri yapıyor. Uzunkuyu Mahallesi’nin sokaklarına ise kilit parke taşı döşeniyor. Ovacık Mahallesi 16000/1 Sokak’ın sathi kaplamasına başlıyoruz. Kuşcular Mahallesi’nde de 1100, 8018, 8036, 8034/1, 8036/1, 8027 sokaklarda sathi kaplama çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Haberin Devamı

Trafik rahatlıyor

Yılmaz, yıl sonuna kadar Urla’da 37 milyon 700 bin liralık yatırım daha yapılacağını sözlerine ekledi. Büyükşehir, ilçede trafik akışını rahatlatmak ve güvenli hale getirmek için kavşak düzenleme çalışmalarına da ağırlık verdi. 4 milyon 565 bin liralık yatırımla İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü içinde yer alan kavşak düzenlendi. Erdoğan Ker, Neyzen Tevfik caddeleri asfaltın yanısıra refüj, kaldırım ve kavşak düzenlemeleri ile güvenli hale getirildi.

Organik atıklar gübre oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çiğli Harmandalı’da kurduğu tesiste bitki atıklarını organik gübreye dönüştürüyor, Bornova’da da organik gübre tesisi kurmaya hazırlanıyor. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın Konak’taki şantiyesinde de organik atıklardan katma değeri yüksek kompost gübre elde etmeye başladı. Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nden çıkan organik atıklar, park ve bahçelerin budama atıkları ile İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaki hayvan dışkılarının değerlendirildiği tesiste yılda bin ton organik gübre üretilmesi planlanıyor.