Ege Uşak’ın gerdanlığı Dokuzsele projesi

Uşak’ın gerdanlığı Dokuzsele projesi

04.09.2017 - 03:16 | Son Güncellenme:

Uşak tarihinin en büyük yatırımlarından biri olarak gösterilen ‘Dokuzsele Deresi Islah Projesi’ tamamlandı, kent farklı bir görünüme kavuştu. Kaderine terk edilmiş haldeki 8 bin 700 metrelik alan, Bakan Eroğlu’nun öncülüğünde yürütüldü, Dokuzsele Deresi ‘Uşak’ın gerdanlığı’ oldu

Uşak’ın gerdanlığı Dokuzsele projesi

Dokuzsele Deresi Islah Projesi çerçevesinde, DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen çalmalarda 8 bin 700 metrelik bölgede imalat yapıldı, çevresine de yaklaşık 15 kilometrelik korkuluk döşendi.
Uşak’ın uzun yıllar kanayan yarası olarak gösterilen ‘Dokuzsele Deresi’ artık kentin simgelerinden biri haline geldi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, kente vaat ettiği projeyle kaderine terk edilmiş haldeki 8 bin 700 metrelik alana hayat verdi.
DSİ 2. Bölge Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında, Sorkun Sel Kapan ile Uşak Devlet Hastanesi arasında kalan 8 bin 700 metrelik alana çift taraflı betonarme duvar ve çeşitli uzunluklarda 26 adet menfez imalat yapıldı. Uşak’ın kentsel dokusuna büyük katkı sağlayacak olan projenin ikinci aşamasına ise yaz başında başlandı.
30 milyonluk yatırım
Islah edilen 8 bin 700 metrelik bölgeye, yaklaşık 15 bin metre korkuluk döşendi. Şehir hem modern bir görünüme kavuştu hem de Dokuzsele Deresi daha güvenli hale geldi. Uşak’n vizyon projesi olarak gösterilen 30 milyon liralk dev yatırım sadece dere ıslahıyla kalmayacak. DSİ-Belediye işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamnda Uşak Belediyesi, 8 bin 700 metrelik hat boyunca uygun alanlara yürüyüş yolları, parklar, amfitiyatrolar ve piknik alanları inşa edecek.