Ege Uşak ‘kadın ahi’ gururunu yaşadı

Uşak ‘kadın ahi’ gururunu yaşadı

22.09.2017 - 05:28 | Son Güncellenme:

Uşak Esnaf Festivali’nde Semra Güven’in ‘yılın ahisi’ seçilmesi bir ilk oldu. Başkan Nurullah Cahan, “Yerel ekonominin iyi olması, şehirdeki refahı etkiler” dedi

Uşak ‘kadın ahi’ gururunu yaşadı

Uşak Belediyesi ile Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği tarafından ortaklaşa Esnaf Festivali düzenlendi. Festival kapsamında Atapark’ta bulunan stantlar esnaflara verildi, çeşitli etkinlik ve gösteriler renk kattı. Bu yıl ikincisi düzenlenen Esnaf Festivali’ndeki en büyük süprizlerden birisiyse Uşak’ta ilk kez bir kadın ahinin seçilmesi oldu. Kuaförlük mesleği yapan ve yılın ahisi seçilen Semra Güven ahilik kaftanını giydi, ödülünü aldı. Ahilik Haftası kapsamında düzenlenen, esnafa verilen değeri gösteren Esnaf Festivali’nin beşinci ve son gününde alanda yapılan etkinliklerle vatandaşlar eğlenceli bir akşam geçirdi.

Haberin Devamı

Bir ilki yaptılar

Yerel ekonominin iyi olmasının şehirdeki refahı etkilediğini belirten Başkan Nurullah Cahan, “Düzenlediğimiz bu beş günlük programda istedik ki Uşak’ın yerli esnafı burada daha önceden kurduğumuz stantlarımızı kullansın ve bizim esnafımız bizim hemşehrilerimizle buluşsun. Esnaflarımız kampanyalar sunsun, halkımız alışveriş yapsın, kazanan ekonomimiz olsun. Bu anlamda oda başkanlarımızla birlikte el ele, gönül gönüle verdik, böyle güzel bir programı hayata geçirdik. İstiyoruz ki, yerli malımızı, hemşehrilerimize ulaştıralım ve yine yerli esnafımız kazansın” dedi.

Pilav-lokma dağıtıldı

Ahilik kültürünün medeniyetin gelişiminde önemli bir yer tuttuğu değerlendirmesinde bulunan Başkan Cahan, “Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanımızı ve yönetim kurulunu bu yıl bir ilk olarak bayan esnafımız Semra Güven hanım efendiyi yılın ahisi seçti” diye konuştu. Ahi pilavı ve lokma dağıtımı yapılan etkinlikte maskot ve bando takımı da animasyon şovuyla vatandaşlara keyifli dakikalar yaşattı. Etkinlikler, Servet Geçmez konseriyle sona erdi.