Ege Üst Kurul, sorunlara çözüm arayacak

Üst Kurul, sorunlara çözüm arayacak

22.05.2018 - 02:44 | Son Güncellenme:

Ege Koop, 19 kişilik Düşünce Üst Kurulu oluşturdu. Yeni kurul, ‘göç ve sağlık turizmi” konularını ele aldı, planlama yapılması gerektiğini söyledi. Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan, “Kentin bir numaralı sorunu metropolleşme” dedi

Üst Kurul, sorunlara çözüm arayacak

Ege Koop, İzmir ve Ege Bölgesi’nin sorunlarını gündeme getirmek, çözüm üretilmesine ve toplum dinamiklerinin hayata geçirilmesine katkı koymak için İzmir’de tanınmış bilim adamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasetçi, gazeteci, turizmcilerden oluşan Ege Koop Düşünce Üst Kurulu’nu kurdu. İlk toplantısını Öcal Uluç başkanlığında yapan ve başkan vekilliğine Turizm Bakanlığı Müsteşar eski Yardımcısı Güman Kızıltan’ı seçen kurulda, kentin öncelikli sorunları ele alındı.

Haberin Devamı

Sağlık turizmi

Toplantıda, ‘nitelikli göç’ sorununa dikkat çekildi, göçün gayrimenkul bedellerini hızla yükselttiği gibi, kentin sosyo kültürel dokusunu da etkilemeye başladığı belirtildi. ‘Ortak çalışma ve planlama yapılması şart’ denildi. İzmir’in metropolleştiğini belirten Genel Başkanı Hüseyin Aslan, göç sorununun önemli bir konu olarak kent gündeminde yer alması gerektiğini ifade etti, “Göç, tamamlanacak İzmir-İstanbul otoyolu ve hızlı tren ile daha da artacak. 2040 yılında İzmir nüfusu yaklaşık 8 milyon olacak. Vakit geç olmadan çok ciddi çalışmalar ve planlamalar yapılması gerekiyor. İzmir’in şu süreçte öncelikle 1. numaralı sorunu metropolleşme. Bu da uyum sorununu gündeme getiriyor. Göçün iyi yönlendirilmesi gerekli” dedi. Kentsel dönüşümün daha da önem kazandığına dikkat çeken Aslan, “Kentsel dönüşümün içinde sosyal, kültürel, hatta trafikte dönüşümün dahi konuşulması lazım. Her yer gökdelen doluyor. Kent kaldırır mı, kaldırmaz mı bu konular tartışılmalı. Kent bütünlüğü planlanmalı, kentlilik anlayışı yerleştirilmeli” diye konuştu. Üst Kurul, İzmir’in sağlık turizmiyle ön plana çıkması gerektiği konusunda birleşti. İzmir’in, Geriatri konusunda gelişmeye açık olduğunu da kaydeden üyeler, projenin Urla’da eski Kemik Hastanesi’nin bulunduğu yarımadada gerçekleşebileceği üzerinde durdu.

Haberin Devamı

KİMLER VAR?

Ege Koop Düşünce Üst Kurulu: Öcal Uluç, Güman Kızıltan, Prof. Dr. Mehmet Füzün, Zekeriya Mutlu, Prof. Dr. Hüsnü Erkan, Prof. Dr. Murat Tuncay, Op. Dr. Nazan Pedükcoşkun, Ömür Şanlı, Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, İrfan Erol, Sancar Maruflu, Gazeteci Berrin Tuncel Birer, Turizmci Bircan Tağıl, Gazeteci Kemal Önderoğlu, Levent Bimen, Mehmet Karcı, Nazan Atak, Araştırmacı Yazar Yaşar Ürük, İletişim Danışmanı Şafak İnce’den oluşuyor.