Ege Uzmanından uyarı: Sütü ihmal etme!

Uzmanından uyarı: Sütü ihmal etme!

13.01.2009 - 02:00 | Son Güncellenme:

Uzmanlar, bebeklikte anne sütünün, gelişme çağında sütün, sağlık için çok önemli olduğunu söylüyor. “Kaliteli yaşam ve sağlıklı yaşlanma için mutfağımızdan eksik etmemeliyiz” diyor.

Uzmanından uyarı: Sütü ihmal etme

Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ‘süt ve ürünlerinin sağlığımızdaki yeri’ konulu panel düzenledi. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojileri Bölümü’nden Prof. Harun Uysal konuştu. Uysal, bebeklikte alınan anne sütünün, gelişme döneminde içilen sütün, ileriki yaşlarda sağlık için son derece önemli olduğunu vurguladı. Bu bilincin, Türkiye’de bir türlü yerleşmediğinin altını çizen Uysal, şöyle konuştu:
“Hollanda’da boy ortalaması 1.81. Çünkü orada, yılda kişi başına 100 litre süt tüketiliyor. Ülkemizde ise bu sayı 30. Dolayısıyla ilerleyen yaşlarda kemik erimesi, diş çürüğü gibi rahatsızlıklarla karşılaşılıyor. Kaliteli yaşam ve sağlıklı yaşlanma için, sütü mutfağımızdan eksik etmemeliyiz” Uysal, peynir, çökelek, lor, kefir ve yoğurt gibi süt ürünlerinin de bolca tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.