Ege Uzundere’de iki önemli adım

Uzundere’de iki önemli adım

26.01.2022 - 00:20 | Son Güncellenme:

Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü etap çalışmaları kapsamında İzmir Büyükşehir, önce İZBETON’la sözleşme imzalayacak, aynı gün sosyal tesislerin temelini de atacak

Uzundere’de  iki önemli adım

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü etapta yapım çalışmalarına başlıyor. Büyükşehir, 28 Ocak’ta İZBETON ile sözleşme imzalayacak. Aynı gün içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunduğu sosyal tesislerin temelini atacak. Kentsel dönüşüm projelerinde yavaşlayan süreci İZBETON’un yapım ihalelerine katılmasını sağlayarak hızlandırdıklarını ifade eden Başkan Tunç Soyer, “Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar nedeniyle yapım ihalelerinde teklif alınamıyordu. İZBETON aracılığıyla bu tıkanmayı aştık” dedi.

Haberin Devamı

Toplumsal değişim

İzmir’in altı bölgesinde yürütülen kentsel dönüşüm projelerinde güvenli konutlar, daha sağlıklı sosyal alanlar ve güzel bir yaşamı hedeflediklerini söyleyen Soyer, “Uzundere’de yapacağımız, içinde kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunacağı belediye hizmet binasını çocuklar, gençler ve kadınların hizmetine sunacağız. Bölgede, sosyal ve toplumsal değişimi de hedefliyoruz. Bir taraftan da altyapıyı yenileyerek daha konforlu mahalleler oluşturuyoruz. Altı bölgede toplam 248 hektar alanda yaklaşık 20 bin 600 hane yerinde dönüşümle aynı zamanda altyapısı yenilenmiş yaşam alanlarına kavuşacak” diye konuştu.