Ege ‘Vaatlerimin yüzde 80’i tamam’

‘Vaatlerimin yüzde 80’i tamam’

07.09.2021 - 01:59 | Son Güncellenme:

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, 2.5 yıllık görev süresini değerlendirdi. Salgına rağmen seçim vaatlerinin yüzde 80’ini tamamladığını belirten Engin, “5 yıl sonunda vadettiklerinden çok daha fazlasını hayata geçirmiş olacağım” dedi.

‘Vaatlerimin yüzde 80’i tamam’

ONUR ÇAKIR - En mutlu olduğu projelerin başında anaokullarının geldiğini belirten Başkan Engin, “Her proje çok önemli ama ben özellikle anaokulları konusunda mutlu oluyorum. Ekim ayında ilçemizde üçüncü anaokulumuzu açıyoruz. 5 yılda 5 okul yapma hedefimiz vardı, bu hedefimizi yüzde yüz gerçekleştireceğiz. İkinci sıraya ise restorasyon çalışmalarımızı koyabilirim. İlçemizde bulunan yaklaşık 75 evi restore ediyoruz, turizme kazandırıyoruz. Şu anda yüzde 30 tamamlanma sürecindeyiz. Birçok projemiz var ama bu iki projeyi çok önemsiyorum” diye konuştu.  

Haberin Devamı

‘En büyük dönüşüm projesi’

İzmir’in en büyük kentsel dönüşüm çalışmalarından birinin Narlıdere’de hayata geçtiğini aktaran Başkan Engin, “Deprem sonrası bir nebze olsun sevindirici bir şey oldu. İlçemizde ağır ve orta hasarlı bina çok yok yani ilçemiz çok etkilenmedi. Bizde de tabii riskli binalar ve bölgeler var. Yaklaşık 43 hektar alanın yani 431 bin metrekare alanın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile dönüşüm planlarını yaptık. 1/1000’lik ve 1/5000’lik imar planlarını hazırladık. Planlar onaylandı. Bakan beyin de onaylamasıyla ikinci bir aşamaya geçeceğiz. Uygulama İmar Planları ve vatandaşlarımızla uzlaşma dönemine giriyoruz. İzmir’in en büyük dönüşüm projelerinden biri. Tahminimizce yılbaşına kadar askı süreci bitecek” dedi. 

Haberin Devamı

Başkan Ali Engin, bir diğer önemli projenin Pir Sultan Abdal Parkı olduğunu kaydetti, “İhale edip inşaatın ilerlediğini gördükçe biraz daha rahatlarım diye düşünüyorum. Bu bizim en büyük projemiz, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak yapıyoruz. Bu ay ihaleye çıkacağız. Yılbaşına kadar temel atmış olacağız” açıklamasını yaptı.

Narlıdere’nin slow food hareketiyle ekonomisini büyütmeyi hedeflediğini aktaran Başkan Engin, “Narlıdere, 70 bin nüfuslu, kamu binalarının, fabrikaların, ticaretin, üniversitelerin olmadı bir şehir. Biz de burayı günübirlik turizm ve gastroturizm ağırlıklı geliştirme, master planı yaptık. Slow Food önemli, çağımızın da ihtiyacı. Bu ihtiyaçta hem pandemi hem insan ömrü artmasının önemi var. Yukarıköy’deki restorasyonla beraber turizm ve butik oteller de hedefliyoruz. Bununla paralel günübirlik turizm, gastronomi turizmi, kültür, sanat faaliyetleriyle ilçemizin ekmeğini, pastasını, ekonomisini büyütmek istiyoruz, hedefimiz bu” diye konuştu. 0553 0 376 000 bir WhatsApp hattı, vatandaşların en çok teşekkür etmek için aradığını belirten Başkan Engin, “Bazen de ihbarda bulunanlar arayabiliyor. Belediyecilik ve bu hizmetler 24 saat kesintisiz işleyen bir sistem, vatandaşın her an ulaşabileceği bir hat. Öneriler de geliyor, böylelikle vatandaşlarımızı yönetim sürecine dahil ediyoruz” dedi.