Ege Vatan sevgisi mirasımız

Vatan sevgisi mirasımız

21.03.2021 - 00:04 | Son Güncellenme:

Çanakkale Zaferi’nin 106. yıldönümü, 7’den 77’ye katılımın olduğu törenlerle kutlandı. Vatan uğruna canını feda eden şehitler saygıyla anıldı

Vatan sevgisi mirasımız

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde, Egeli belediyeler ve üniversiteler, gün boyu süren etkinliklerle, vatan sevgisiyle canlarını feda eden kahramanları andı. Törenlerde, tüm şehitlere saygı ve minnet ifadeleri dile getirildi. Destansı zaferin coşkusu şiirler ve türkülerle yeniden yaşandı. Türkiye’nin geleceğinin, vatan sevgisini miras alan nesiller sayesinde emin ellerde olduğu mesajı verildi.

Haberin Devamı

Vatan sevgisi mirasımız

Kınık Belediyesi’nin anma törenleri, Atatürk Anıtı’na Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer ve Kaymakam Erol Türkmen’in çelenk sunumu ile başladı. Zaferin 106. yıl dönümünde, Atatürk ve tüm kahraman askerlerimizi saygı ile selamlıyorum” diyen Doğruer, “Canları ve kanlarıyla bu kutlu destanı yazan aziz şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı. Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Kınık Korosu Şefi Zeynep Bağrıaçık ‘Çanakkale Türküsü’nü seslendirdi. Törenin ardından Doğruer ile Türkmen, Kınık mezarlığında Şehit Hakan Sağınç’ın kabrini ziyaret etti. Program, Delez Yaşam Vadisi’ndeki Çanakkale konseri ile sona erdi.

Vatan sevgisi mirasımız

Fethiye Belediyesi ise, ‘Destansı Türküler Konseri’ ile şehitleri andı. Sevilen sanatçılar Mustafa Selçukoğlu, Adem Kazan, Aysun Karasaçlı, Ali Tunç, Osman Batur Keser; Fethiye Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde destansı türküleri söyledi. Pandemi önlemleri nedeniyle seyircisiz ve online gerçekleşen konser, Fethiye Belediyesi sosyal medya hesaplarından ve FRT TV ekranlarında canlı yayınlandı.

Haberin Devamı

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu ise, ‘Çanakkale Destanı’nın, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözü olarak Mustafa Kemal Atatürk ve binlerce vatan evladının tarihe altın harflerle kaydettiği kutlu zaferin adı olduğunu belirtti. Dutlulu, “Çanakkale’de sonsuza kadar var olmanın bedelini canlarıyla ödemiş, bir an olsun geri dönmeyi aklına getirmemiş bir neslin kararlığıyla dimdik ayaktayız” mesajı verdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek de, “Çanakkale Zaferi, Atatürk önderliğindeki kahraman vatan evlatlarının, milletimizin kaderini ve dünya tarihini değiştirdiği destanın adıdır” dedi. Türkiye’nin geleceğe doğru kararlı ve güçlü yürüyüşünü bugün de engellenmek isteyenler olduğunu belirten Çiçek, “Biz buradayız, biz Çanakkale’deyiz ve ecdadımızdan devraldığımız maneviyatla, Türkiye’yi ileriye taşıyoruz” dedi.