Ege Verim artacak kuraklık azalacak

Verim artacak kuraklık azalacak

18.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Verim artacak kuraklık azalacak

Aydın’ın Haydarlı Köyü’nde uygulanan ‘Yağmur Suyu Hasadı’ projesiyle suyun yönetimi için Büyük Menderes Havzası’nda sürdürülebilir model oluşturulacak

Haberin Devamı

HSBC Türkiye ve WWF-Türkiye iş birliğiyle Aydın’ın Haydarlı Köyü’nde hayata geçirilen ‘Yağmur Suyu Hasadı’ projesiyle kuraklıkla mücadelede yağmur suyunun yönetimi için Büyük Menderes Havzası’nda sürdürülebilir bir model oluşturulacak.

Bölgeye yayılacak

Proje kapsamında, yağmur suyu toplanıp günlük ihtiyaçlar veya sulamada yeniden kullanılacak. Ayrıca aşırı yağışlarda suyun toprağa emdirilmesi için çeşitli teknikler uygulanıp toprak geçirgenliği artırılacak. Böylece hem su baskınları azaltılacak hem de yeraltı su kaynakları beslenecek. Proje ile ayrıca tatlı su, su riskleri ve yağmur suyu hasadı konularında eğitim çalışmalarıyla bölge okullarındaki üç bin öğrenciye ulaşılacak.

Suyun verimli kullanımı için başlatılan projeyle ilgili bilgi veren HSBC Türkiye Kurumsal İletişim Grup Başkanı Pınar Türker Fadıllıoğlu “Dezavantajlı bir köyün su ihtiyacını gidereceğiz. Aynı zamanda bölgede ekolojik sürdürülebilirliğe destek olmak adına tekrar edilebilir bir model oluşturacağız” dedi. WWF-Türkiye Genel Müdürü Aslı Pasinli ise, “Bölgedeki tüm paydaşları yanımıza alıp modelin havza çapında yaygınlaştırılmasını amaçlıyoruz” diye konuştu.