Ege Villakent’in değeri katlandı

Villakent’in değeri katlandı

03.05.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

Ege-Koop Genel Başkanı Aslan, deprem ve pandemiyle birlikte vatandaşın müstakil veya iki katlı bahçeli konutlara yöneldiğini söyledi, “Bugünleri biz 37 yıl öncesinde gördük. Villakent projemiz daha da önem kazandı” dedi

Villakent’in değeri katlandı

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan; 30 Ekim depreminin ardından ve geçen yıl mart ayında görülmeye başlanan koronavürüs salgınının, büyükşehirlerde oturanların yaşam tercihini değiştirdiğini söyledi. Son zamanlarda vatandaşın müstakil veya en fazla iki katlı bahçeli konutlara yöneldiğini, 37 yıl önce dönemin Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü tarafından temeli atılan Villakent Projesi’nin öneminin bugün çok daha iyi anlaşıldığını belirten Aslan, “Dünün başarı öyküsü, bugünün ilgi odağı haline geldi. 2 milyon metrekarelik Villakent alanında, 22 ayrı tip proje uygulandı. Kişi başına 60 metrekare yeşil alan düşüyor. Projenin bugünkü reel değeri 156 milyon 250 bin dolar” dedi.

Haberin Devamı

‘Yeni kent yarattık’

Bahçeli, müstakil konutlarda yaşamanın artık özlenen bir hayat olduğunu, apartmanda oturanların artık ya kooperatiflere yöneldiğini, ya da kendi başlarına arsa alarak tek katlı konutları hayata geçirmeye başladıklarını kaydeden Aslan, “Biz bu günleri 37 yıl önce gördük. Tabii, yüksek katlı binalar da yaptık. Ancak Villakent projesi hep önceliğimiz oldu. Seyrek bölgesinde bir kent yarattık. Burada oturan sakinlerimiz şu an mutlu bir hayat sürüyor” diye konuştu.

Uluslararası statüde

Villakent’te incelemelerde bulunan Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) önceki Başkanlarından Mehmet Yılmaz Arıyörük’ün projeyle ilgili açıklamasına dikkat çeken Aslan, “Arıyörük, Villakent’in uluslararası site statüsünde olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Bu söyleminde mutlu olduk. Şimdiye kadar çok sayıda projeyi hayata geçirdik. Binlerce vatandaşımız şimdi huzurlu bir şekilde oturuyor. Çok yakında önemli açıklamalarda bulunacağım” şeklinde konuştu.

Ülkede böylesi yok

Kurulduğu günden bu yana 13 farklı projeyi bitirdiklerini, Villakent’in ise sıradan bir proje olmadığını söyleyen Aslan, “Ülkemizin hiçbir yerinde göremezsiniz. Yapım aşamasında hiçbir kamu kuruluşundan destek almadık. Hemen Bakırçay Üniversitesi’nin yanında çağdaş bir kent yaratmanın haklı olarak gururunu yaşıyoruz” dedi.

Ne ararsan bulabilirsin

Villakent’in doğanın kucağında, kentin sıkıcı ve bunaltıcı gürültüsünden uzak tercih edilen yaşam alanı olduğunu ifade eden Aslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konutlarımız deprem yönetmeliğine uygun inşa edildi. 50 bin metrekarelik alandan oluşan 10 park, 7 bin 600 metrekarelik zeytin alanı, 5 bin 500 metrekarelik 2 meyve bahçesi ve 200 binin üzerinde muhtelif ağaç ve orman alanı bulunmakta. Tenis kortu, basketbol sahaları, yürüyüş yolları gibi sportif altyapıdan sakinlerimiz çok mutlu. Hemen hemen her şey düşünüldü. Dünün başarı öyküsü, günümüzde ilgi odağı oldu.”

 

 

Yazarlar