Ege VİTOBİS İzmir’de üretilecek

VİTOBİS İzmir’de üretilecek

05.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Mobilyada Vitello markasının yaratıcısı Başterziler Grubu, yüzde 30 yerli sanayi kullanarak motosiklet üretimini İzmir’de başlatıyor

VİTOBİS İzmir’de üretilecek

2002 yılında Vitello markasıyla üretim hayatına başlayan ve koltuk, kanape, yatak üretimini geçrekleştiren Başterziler Grubu İzmir’de elektrikli motosiklet üretimine de başlıyor. 250 bayisi olan Vitello, ürettiği motosikletlerin satışını da bayileri üzerinden gerçekleştirecek. Çalışmalara motorsiklet ithalatı ile başladıklarını ancak pazardaki ihtiyacı görerek bu alanda üretime yöneldiklerini anlatan Vitello Yönetim Kurulu Üyesi Emre Başterzi, üç ayrı model motosiklet üretimi gerçekleştireceklerini belirtti.

Üç farklı model
Vitello, Vitobis ve PGO markalı modellerin üretimi yapılacak. Vitello Genel Müdürü Tufan Görgülü de Vitobis’in elektrikli, Vitello’nun ise benzinli olarak üretileceğini, PGO’nun da Tayvan’nın dünyaca ünlü motosiklet markası olduğunu vurguladı. PGO ile yaptıkları görüşmeler sonucunda Türkiye distribütörlük anlaşmasını imzaladıklarını belirten Görgülü, üretim için, İzmir Gaziemir’de 10 bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesisinde hazırlıkları tamamladıklarını söyledi. Görgülü, üretimin yaklaşık yüzde 30’luk kısmını yerli sanayiden karşılayacaklarını ifade etti. 2012’nin ilk aylarından itibaren, yıllık 30 bin adet üretim kapa sitesine sahip tesiste, 80 kişilik kadro işbaşı yapacak. Başterziler Grubu’nun mobilya sektöründeki üretim kapasitesi de artıyor. Günlük 350 yatak, 25 koltuk takımı 100 adet kanepe, 50 takımda baza uretimine devam ettiklerini aktaran Emre Başterzi, üretimin yüzde 30’ unu ihraç ettiklerini belirterek yatak sektöründe de iddialı olduklarını dile getirdi ve “Çeşme, Kuşadası, Bodrum’ da beş yıldızlı otellere de hizmet veriyoruz.” diye konuştu. Başterzi, Ege Bölgesi ağırlıklı olan üretimlerini bu yıl Türkiye geneline yaygınlaştıracaklarını sözlerine ekledi.


Bahçe Grubu’na giriyorlar

Özellikle otel yöneticilerinden bahçe grupları ve sandalyelerle ilgili talep almaları üzerine 2012’den itibaren “Vitello Garden” markasıyla bahçe gruplarına girme kararı aldıklarını aktaran Emre Başterziler, bunun için Çin’de uzun süren araştırmalar yaptıklarını, ilk olarak 20- 30 konteynır ürün sipariş ettiklerini belirtti. Vitello Garden ‘ın Alsancak, Limontepe ve Şemiklerde bayisi bulunuyor.


Elli kuruşa elli kilometre yol yapın

‘Vitobis Elektrikli Motosiketler’ altı ila sekiz saat şarj edildiği taktirde düz yolda elli kilometre yol gidiyor. Tufan Görgülü, bir kerelik şarjın sadece elli kuruş olduğuna dikkat çekti.
Vitello’ nun sloganı da hazır “50 kuruşa 50 kilometre yol yapın “