Ege VOB’dan buraya kadar

VOB’dan buraya kadar

01.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Borsası, Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası’nın Borsa İstanbul bünyesine katılması konusunda Başkan Işınsu Kestelli’ye müzakere yetkisi verdi. Kestelli, “Pes ettik” ifadesini kullandı

VOB’dan buraya kadar

Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası’nın (VOB) yüzde 17 hissedarı olan İzmir Ticaret Borsası (İTB), Türkiye’deki borsaları tek çatı altında toplamayı öngören Sermaye Piyasası Kanunu tasarısı çerçevesinde kurulacak Borsa İstanbul bünyesine katılma konusunda Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’ye müzakere yetkisi verdi. Yetki verilmezse VOB’un zaten işlevsiz kalacağını söyleyen Kestelli, “Pes ettik. Tek başıma Don Kişot gibi yıllardır mücadele ediyorum ama ne yazık ki ben de ‘kabul edelim‘ önerisiyle sizlere gelmek durumunda kaldım” dedi.

Haberin Devamı

Eller havaya kalktı
VOB’un İMKB ve Altın Borsası ile VOB’un birleşmesi projesiyle devam eden tartışmalarda VOB’un İzmir’de kalması için büyük çaba yürüten İTB, gelinen aşamada Borsa İstanbul’a katılım için oy kullandı. Ekim ayı olağan meclis toplantısında buruk bir şekilde alınan kararı “Biz pes etmiş” sözleriyle açıklayan Işınsu Kestelli, Meclis Üyelerini konuyla ilgili bilgilendirdi ve müzakerelere katılım için meclisten yetki istedi. Kestelli Meclis üyelerinin “Kabul etmezsek ne olur?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Tüm yetkiler İMKB’ye verildi. Kabul etmezsek zaten VOB sıfır değer olacak. Belki 2-3 yıl sonra yetkilerimiz elimizden alınacak. Şu anda bunu kabul etmemizde fayda var.”

Biçilen değer 240 milyon lira

Haberin Devamı

Başkan Işınsu Kestelli, kendilerine sunulan teklifi şu özlerle özetledi: “Ellerinizdeki VOB hisselerine karşılık size Borsa İstanbul’un yüzde 5’ini verelim. Yönetime girin ve VOB’un kasasındaki nakit size kalsın. Borsa İstanbul’a biçilen tahmini değer 4 milyar lira. VOB ortaklarına önerilerin hisselerin değeri 200 milyon lirayı buluyor. Buna dağıtılacak kar payı eklenirse ortaya VOB için 240 milyon lira değer çıkıyor.”