Ege VOB’un ‘sanal portföy’ şampiyonları ödül aldı

VOB’un ‘sanal portföy’ şampiyonları ödül aldı

21.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası’nın (VOB) tanınmasını sağlamak amacıyla düzenlenen ve 2 bini aşkın yatırımcının katıldığı ‘Sanal Portföy Performans Yarışması’nın sonuçları belli oldu.

VOB’un ‘sanal portföy’ şampiyonları ödül aldı

Birinciliği 332 bin 700 TL’lik portföy değeriyle bankacı Ekrem Şakir, ikinciliği 306 bin 80 TL’lik portföy değeri ile matematik öğretmeni Yasin Özmen, üçüncülüğü 287 bin 938 TL’lik portföy değeri ile ev hanımı Ülkü Ulusoy aldı. Her birine 100 bin TL’lik sanal portföy sunulan yarışmacılar endeks, döviz ve altın vadeli sözleşmelerinde gerçek zamanlı fiyatlarla işlem yaptı.

İstenen hedefe ulaşıldı

İlk üçte bankacı, matematik öğretmeni ve bir ev hanımının bulunması ‘geniş kesimlere sesini duyurma’ hedefini güçlendirdi. Tören öncesinde bir konuşma yapan VOB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, küresel ekonomik krizle birlikte ekonomide etkileri uzun yıllar devam edecek bir eksen kayması yaşandığını belirterek “Bir yandan dünyanın zenginlik merkezi Asya ve Uzakdoğu’ya kayarken, diğer yandan finansal risk algıları değişti.
Dünyanın 8’nci büyük tarımsal ekonomisine sahip bir ülkenin gelecek planlaması yapması şart” diye konuştu.

Papağan Kuki sakız çiğniyor dans ediyor

İzmirli Gamze-Bilal Polat çiftinin Endonezya’dan getirilen Sülfür Kakadu cinsi papağanı Kuki, aileyle gezintiye çıkıyor, köfte-lahmacun yemeye restorana gidiyor, sakız çiğniyor, dans ediyor.
Bir kız bir de erkek iki çocuğu olan Gamze Polat 3 yıl önce eşinin doğum günü hediyesi olarak aldığı papağanı 3. çocuğu gibi gördüğünü söyledi. Polat bütün bir günü birlikte geçirdikleri Kuki ile karşılıklı kahvaltı yaptıklarını televizyon izlediklerini anlattı.
Polat, “Biz aslında 4 kişilik bir aileyiz ama onun için de bir servis açıyoruz. Köfteyi ve lahmacunu da çok seviyor” dedi.
Gezintiye çıktıklarını, birlikte restorana gidip Kuki’ye servis açtırdıklarını anlatan Gamze Polat, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Kalabalık ve kapalı yerlerde aşırı ilgiden sıkılıyor. Özellikle çocukların ilgisi çok yoğun oluyor. Satın almak isteyen de çok oldu ama benim için manevi değeri var, satmam mümkün değil.”
Gamze Polat, birkaç kelime söyleyen Kuki’nin dans edip sakız çiğnediğinde daha çok ilgi çektiğini de sözlerine ekledi.”