Ege Yalnız bırakmadılar

Yalnız bırakmadılar

30.04.2023 - 00:00 | Son Güncellenme:

Marmaris Belediye Başkanı Oktay ve Menderes Başkan Vekili Özkan deprem bölgesine gitti, dertleri dinledi “Yanınızdayız” mesajı verdi

Yalnız bırakmadılar

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve Menderes Belediye Başkan Vekili Erkan Özkan, deprem bölgesine gitti, vatandaşı dinledi. 

Haberin Devamı

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Başkan Yardımcıları İhsan Öztürk ve Ali Zağlı ile birlikte 3 günlük yoğun bir programla deprem bölgesini ziyaret etti.  

Marmaris Belediyesi tarafından yapılan ve Malatya’nın Yeşilyurt ilçesindeki konteyner kentte yerleştirilen 20 adet konteynerin de teslimini yapan Oktay, Kahramanmaraş Türkoğlu, Maraş merkez, Malatya Yeşilyurt, Battalgazi, Ören, Doğanşehir, Hekimhan, Kuluncak, Darende’ye ziyaretlerde bulundu, bölge yaşayanlarıyla bir araya geldi, geçmiş olsun dileklerini iletti.  

‘Acılar hala çok taze’ 

Oktay, “Acıların hala taptaze olduğu bölgede başta barınma olmak üzere yaşanan sorunları dinledik. Dayanışmaya en çok ihtiyacımız olan dönemde Marmaris olarak her zaman yanlarında olduğumuzu anlattık. Unutmadan, unutturmadan birlik ve beraberlik içinde, dayanışma ruhuyla yaraları saracağız” dedi.  

Haberin Devamı

Menderes Belediye Başkan V. Erkan Özkan da, afetzedeleri yerinde ziyaret etti. Osmaniye’ye giden Özkan, esnafın derdini dinledi, depremzede çadırlarını gezdi. Özkan, acılarına ortak olduklarını belirtti, “Depremzedeler öfkeli ve kızgın. Zamanında arama kurtarma çalışmalarının yapılmadığı, yollanan yardımların dağıtımının etkili bir şekilde yapılmadığını ve böylece mağduriyetlerine bir yenisinin eklendiğini söylüyorlar” diye konuştu. Çocukları da unutmayan Özkan, çeşitli hediyeler dağıttı, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz umudumuz, onların yüzünü güldürmek geleceğe daha umutla bakmalarını sağlamak bizim boynumuzun borcu” ifadesini kullandı.