Ege Yarım kalan hastanede 11 yıldan sonra ‘işbaşı’

Yarım kalan hastanede 11 yıldan sonra ‘işbaşı’

31.08.2008 - 00:17 | Son Güncellenme:

Çanakkale Bayramiç’te 1997’de bağışla yapımına başlanan ancak yangın merdivenleri çökünce kaderine terk edilen beş katlı, 50 yataklı hastaneye, Sağlık Bakanlığı sahip çıktı

Yarım kalan hastanede 11 yıldan sonra ‘işbaşı’

Çanakkale Bayramiç’te 1997 yılında dönemin kaymakamı Halil Yavuz Kaya öncülüğünde ilçeye 5 katlı ve 50 yataklı devlet hastanesi yaptırmak için el ele verildi. Vatandaşlardan toplanan bağışlarla bir yıl içinde kaba inşaat tamamlandı. İlçedeki herkes yeni bir hastaneye kavuşacak olmanın sevincini yaşarken, yangın merdivenlerinin çökmesiyle planlar altüst oldu. İnşaatın sağlam olup olmadığı araştırılırken, ortaya bir de ruhsatsız olduğu gerçeği çıktı. Bunun üzerine hastanenin yapımı durdu, konu da adli makamlara intikal etti.
Aradan tam 11 yıl geçtikten sonra, Sağlık Bakanlığı’na devredilen hastanenin inşaatına önce ruhsat alındı. Yapılan etütlerde depreme dayanıklı olmadığı belirlenince, güçlendirme yapılmasına karar verildi. Bakanlığın yeni proje hazırlamasının ardından çalışmalara yeniden başlandı.
Törene; AKP Çanakkale milletvekilleri Mehmet Daniş ve Müjdat Kuşku’yla İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İlhan Güney de katıldı.

700 bin YTL’ye ihale edildi
Dr. Güney, yarım kalan hastane binasının 700 bin YTL’ye ihale edildiğini söyledi, şöyle dedi: “Zeminde acil servisle genel cerrahi bölümleri bulunacak. Birinci katta doğumhane, yoğun bakım ve çocuk bakım servisi yer alacak. Tüpgeçitle yandaki mevcut hastane binasına bağlanacak. İhtiyaca göre zamanla diğer katlar da düzenlenip hizmete sunulacak. Çalışmalar 21 Aralık’ta tamamlanacak” dedi.