Ege Yasasın Atatürk bu gurur Karşıyaka’nın

Yasasın Atatürk bu gurur Karşıyaka’nın

25.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Yasasın Atatürk bu gurur Karşıyaka’nın

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’yı ziyaret ettiği ve KSK armasını ay yıldız ile onurlandırdığı tarihin 93. yıldönümü, ilçede büyük coşkuyla kutlandı. Karşıyaka Belediyesi ve 1912 Karşıyaka Derneği işbirliğinde “Ay Yıldız Var Göğsümüzde” sloganı ile düzenlenen etkinlikler, Anayasa Meydanı’ndaki törenle başladı

Haberin Devamı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Karşıyaka’yı ziyaretinin ve KSK armasını da ay yıldızla onurlandırmasının 93. yıl dönümü ilçede büyük coşkuyla kutlandı. 24 Haziran tarihinin Karşıyaka’nın “Gurur günü” olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Her 24 Haziran Karşıyaka için, bir büyük konuğunu karşılamanın, onu selamlamanın, saygısını, minnetini, bağlılığını tazelemenin günüdür. Bu güzel gün, Atamızın göğsümüze ay ve yıldızı armağan ettiği gündür. Ne mutlu bize, ne mutlu iyi ki Karşıyakalıyım, iyi ki Karşıyaka’dayım diyen herkese! Ne mutlu Kaf Sin Kaf deyince, yüreği bir başka atan bizlere! Yaşasın Karşıyaka, yaşasın Kaf Sin Kaf, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk!” diye konuştu.

Haberin Devamı

“Karşıyaka Atatürk’tür!”

İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu da konuşmasında, “Karşıyakalı olmak ayrıcalıktır. Bu anlamlı günün anısına düzenlenen tören için teşekkür ediyorum. Başkan Cemil Tugay’a inanıyorum, güveniyorum. Başarılar diliyorum” dedi. ‘Rüzgarın Kızı’ olarak bilinen eski milli atlet Semra Aksu ise “Karşıyaka Atatürk’tür, Karşıyaka aşktır. Gururlu ve mutluyuz” diye konuştu. 1912 Karşıyaka Derneği Başkanı Cem Karagözlü ve KSK Yelken Şubesi’nin efsane yöneticilerinden Tahir Secder Akıncı da günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalarıyla konuklara seslendi. Buluşmaya sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gaziler, taraftarlar ve her yaştan sporcular da katıldı.