Ege Yaşayan parklardan biri de Mavişehir’e!

Yaşayan parklardan biri de Mavişehir’e!

27.01.2022 - 00:10 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, seçim vaatleri arasında yer alan 35 Yaşayan Park’tan birini Mavişehir’de hayata geçiriyor.

Yaşayan parklardan biri de Mavişehir’e

Bostanlı Balıkçı Barınağı’ndan başlayan ve kuzeye doğru Mavi Ada bölgesini içine alan 1.3 kilometrelik sahil bölgesinde oluşturulacak Flamingo Doğa Parkı, bölgedeki kuş popülasyonu için yeni yaşam alanları yaratacak, kentlinin doğayla bütünleşmesini ve kuş türlerini yakından gözlemlemesini sağlayacak. İzmir Büyükşehir, parkın yapımı için önümüzdeki aylarda ihaleye çıkacak. 35 Yaşayan Park’ı il geneline yayacaklarını belirten Başkan Soyer, “Yarımada’da Olivelo Alanı’nda çalışmalarımız devam ediyor. Flamingo Parkımızı, UNESCO Dünya Doğa Mirası listesine alınması için resmi başvuruda bulunduğumuz deltanın başlangıç noktasını oluşturan Mavişehir’de kuruyoruz. Gediz Deltası ve Flamingo Doğa Parkı, Yaşayan Parklar projesinin odak noktalarından biri. Buradan Gediz’e bir koridor oluşturacağız. Binlerce canlı türüne ev sahipliği yapan ve kentin yanı başındaki bu doğal miras artık kent yaşamının bir parçası olacak” dedi.

Parkta; 1.1 kilometrelik bisiklet yolu, ziyaretçi merkezi, deniz içi doğa dersliği, ahşap platformlar, tuzcul sulak alan düzlükleri, 3 kuş gözlem kulesi, 10 seyir dürbünü, kuş tünekleri, denize inen amfi, ılgınlı amfi, iğdeli amfi, büfe, idari ofis ve 77 araçlık otopark yer alacak.