Ege Yatırım yağmuru

Yatırım yağmuru

06.03.2018 - 01:38 | Son Güncellenme:

Sabuncubeli Tüneli’nin bu yıl açılacağını, Ankara’dan yola çıkan hızlı trenin Manisa’ya yaklaştığını belirten Başbakan Yıldırım, 7 sağlık tesisinin projelendirildiğini açıkladı.

Yatırım yağmuru

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları 5. Olağan Kongresi’ne katıldı. Yıldırım, 19 Mayıs Stadyumu önünde parti otobüsü üzerinden halka seslendi.
Manisalıların coşkusunun büyük olduğunu, onlara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini ifade eden Yıldırım, Manisalı kadınlara Afrin’e selam gönderme çağrısı yaparak, “İki gün önce kalleşçe pusu yaptılar. İki gün önce alçak pusuda Mehmetlerimizi şehit ettiler, aradan 48 saat geçmeden aslanlarımız orayı darmadağın etti, Raco’yu ele geçirdi, ÖSO’nun kahramanlarıyla birlikte ay yıldızlı bayrağın altında Afrin’e doğru ilerliyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

İzmir’e mesaj gönderdi

Türkiye’nin onur ve kardeşlik mücadelesi verdiğini vurgulayan Yıldırım, Manisa’nın üreten bir şehir olarak bölgenin parlayan yıldızı olmaya devam edeceğini belirtti. Yaklaşan yerel seçimi ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatarak “Manisa’nın seçime hazır olduğunu” gördüğünü ifade eden Başbakan Yıldırım, “İzmir, bu mesaj size. Manisa, ‘biz hazırız’ diyor. İzmir sizden geri kalmaz, inşallah İzmir de gereğini yapacak, bundan hiç şüphem yok, hemşehrilerime güveniyorum” dedi. Başbakan Yıldırım kongrede yaptığı konuşmada ortak rüya vurgusu yaptı, “Unutmayın sadece Türkiye’deki değil, dünyadaki bütün mazlumların umudusunuz. Bu güzel ülkeye canı gönülden hizmete hazır mısınız? Büyük hedeflere yürümeye var mısınız? Türkiye’nin kapılarını aydınlık yarınlara açmaya var mısınız ? Manisa işi bitirmiş, muhteşemsin Manisa” dedi.

Haberin Devamı

Öğrencilerin sorunları bitti

Hükümetin Manisa’ya yaptığı hizmetleri aktaran Yıldırım, ilde 4 bin 250’den fazla yeni derslik yaptıklarını, üniversite öğrencilerinin yurt sorunlarını büyük ölçüde çözdüklerini, yurt kapasitesini 6 bin 500’e çıkardıklarını, gelecek yıl bin 600 kapasiteli yeni yurt yapacaklarını söyledi.

61 adet sağlık tesisi yapıldı

Yıldırım, 16 yılda Manisa’ya 20 milyar liralık destek sağladıklarını anımsatarak, Manisa ve ilçelerine son teknoloji eseri spor tesisleri yaptıklarını, başta 12 bin seyircili Akhisar Stadyumu olmak üzere 18 spor tesisini hizmete açtıklarını, 12 bin kapasiteli Turgutlu Stadı’nın yapımının ise devam ettiğini belirtti.
Manisa’da 20 hastane, 4 ağız ve diş sağlığı merkezi, 37’si birinci basamak olmak üzere toplam 61 adet sağlık tesisi yaptıklarını dile getiren Yıldırım, 558 yataklı şehir hastanesi başta olmak üzere toplam 5 sağlık tesisinin inşaatının sürdüğünü, 7 sağlık tesisinin proje ve ihale aşamasında olduğunu, bunlardan birisinin de proje çalışması devam eden 300 yataklı Soma Devlet Hastanesi olduğunu bildirdi.

‘Hızlı tren adım adım geliyor’

Başbakan Yıldırım, 200 yataklı Manisa Ruh Sağlığı Hastanesi ile 100 yataklı Adli Psikoloji Hastanesi’nin de en kısa sürede yapımına başlayacaklarını ifade etti, şunları söyledi:
“TOKİ marifetiyle 7 bin 500’ün üzerinde konut inşaatına başladık. Bunların yaklaşık 5 bini teslim edildi. 2 bin 800 kadarı inşaatları sürüyor. 4 ay önce Soma şehitleri için yaptığımız konutları teslim ettik. Manisa’da 2002 yılında sadece 81 kilometre bölünmüş yol vardı. 16 yılda bunun üzerine 479 kilometre bölünmüş yol yaptık. 2 tane müjdeyi sizlerle paylaşıyorum. Evliya Çelebi’nin rüyasına giren Sabuncubeli Tüneli’dir. Tüneli bu sene açıyoruz. İkincisi İstanbul-İzmir Otoyolu’dur. Manisa girişine kadar tamamlandı. 1 sene içinde bitecek. Manisa-İzmir arası 15 dakikaya inecek. Manisa-İstanbul arası 2.5 saate düşecek. Manisa hızlı trenine kavuşuyor. Ankara’dan Afyon ve Uşak’tan adım adım Manisa’ya oradan da İzmir’e geliyor.”

Haberin Devamı

‘Muğla ile gurur duyuyorum’

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, AK Parti Muğla 5. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi’ne katıldı. Seçime AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Ümmühan Toksöz tek aday olarak girdi. Başbakan Yıldırım, kongre salonuna girmeden önce salon önünde toplanan yüzlerce kişiye seslendi. Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisinin gitmeyi planladığını, ancak yoğun programı nedeniyle bu görevi kendisine verdiğini anlattı. Başbakan, “Ben Cumhurbaşkanımızın namına buradayım” dedi.

Haberin Devamı

Mermerin merkezi

Başbakan Binali Yıldırım, Muğla’nın Türkiye’nin mermer yataklarının merkezi olduğunu ormanlık alanları ilçenin yüzde 62’sini oluşturduğunu, turizmin ve balıkçılığı merkezi konumundaki ilin Türkiye’nin en uzun sahil şeridine sahip olduğunu vurguladı, “Muğla’nın insanları, Muğla’nın güzelliklerinden daha güzel. Huylarıyla duruşlarıyla 15 Temmuz’da milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan’ı alçaklara teslim etmeyen Muğlalı kardeşlerimizle, vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

‘Şehitlik ölüm değil, en yüksek mertebe’

AK Parti Manisa 5. Olağan İl Gençlik Kolları Kongresi’ne katıldıktan sonra karayoluyla İzmir’e geçen Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de devam eden operasyonlar sırasında şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı’nın anne ile babasının Gaziemir’deki evine gitti. Palancı için düzenlenen mevlit programında konuşan Yıldırım, bütün şehitlere Allah’tan rahmet ve yakınlarına sabır diledi, şehitliğin bir ölüm olmadığını, mertebelerin en yükseği olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

‘Tepe, mezar oldu’

“İhsan Bey ve Yasemin Hanım şehit anne ve babası olarak ne kadar gurur duysanız azdır” diyen Yıldırım, Şehit Uğur Palancı’nın ülkesi ve milleti için canını seve seve verdiğini belirtti. Yıldırım, “Onlar o tepeyi ele geçirmek için mücadele verirken kahpece bir saldırıya uğradılar. Ama içiniz rahat olsun 48 saat geçmeden o tepe o alçaklara mezar oldu” dedi.