Ege Yatırımcılara Bosna daveti

Yatırımcılara Bosna daveti

04.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

EBSO Başkanı Yorgancılar’ı ziyaret eden Bosna Hersek Başbakanı Zvizdic, İzmirli sanayicilere yatırım çağrısında bulundu

Yatırımcılara Bosna daveti

Bosna Hersek Başbakanı Denis Zvizdic, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti, yeni yatırım fırsatları hakkında bilgi verdi.
EBSO’da gerçekleşen ziyarete Başbakan Denis Zvidic’in yanı sıra, Bosna Hersek İzmir Fahri Başkonsolosu Ahmet Kemal Baysak ve Bosna Hersek Bursa Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek katıldı. Başbakan Zvizdic, “Bosna Hersek’te yatırım yapılabilecek en önemli sektörler ulaşım, enerji, sanayi, bilgi-iletişim ve turizm. İzmirli sanayicileri en yakın süre içinde Bosna Hersek’e davet ediyorum, Bosna Hersek yatırım için giderek daha cazip hale geliyor. Türkiye’den yapılacak yatırımlar için çok doğru bir zaman. Özellikle Türkiye’le bu yıl sonunda 2 milyar Euro’luk bir ticaret hacmine ulaşmayı bekliyoruz, işbirliklerimizi geliştirelim” dedi.

Haberin Devamı

‘Ticaret hacmi artacak’

EBSO Başkanı Yorgancılar da, iki ülke arasındaki ticaret hacminin istenilen boyutta olmadığını söyledi, 660 milyon dolarlık ticaret hacmi içinde İzmir’in payının sadece 55 milyon dolar olduğunu, İzmir’den plastik ve demir ihraç edildiğini, Bosna Hersek’ten ise katı ve sıvıyağ ithalatı olduğunu söyledi. İzmir’in yatırım iklimi ve avantajlarına ilişkin bir sunum da yapan Yorgancılar “Sayın Başbakanın daveti üzerine en yakın zamanda Saraybosna’daki ticaret odası ile görüşerek ortak bir çalışma yapacağız” diye konuştu.