Ege ‘Yatırımcıya İzmir’i daha iyi anlatmalıyız’

‘Yatırımcıya İzmir’i daha iyi anlatmalıyız’

09.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

‘Yatırımcıya İzmir’i daha iyi anlatmalıyız’

Türkiye-Katar ilişkilerinin masaya yatırıldığı toplantıda konuşan TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı Can Yavaş, “Teknoloji alanında gelişime açık olan kentimizi tanıtmalıyız” dedi

Haberin Devamı

Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi, Türkiye-Katar ilişkileri üzerine araştırma ve değerlendirmeler yapan, GENAR Başkanı İhsan Aktaş’ı konuk etti. Katar algısı, Türkiye-Katar ilişkilerinin durumu ve geleceği ile ilgili görüşlerin paylaşıldığı toplantıda konuşan TÜGİAD Ege Şubesi Başkanı Can Yavaş, Katar’lı yatırımcıları İzmir’e sanayi ve ileri teknoloji alanlarında yatırım yapmaya davet ettiklerini söyledi.

Silikon Vadisi olabilecek potansiyel barındıran kente bu yönde yatırımlar çekmek için adımları atılması gerektiğini belirten Yavaş, “İstihdamı ve üretimi arttıracak yatırımlar bizim öncelikli hedefimizdir. Katar’lı yatırımcıların İzmir’e getirerek, potansiyelimizi iyi anlatmalıyız” dedi.

Haberin Devamı

‘STK’lar işbirliği yapmalı’

İki ülke arasındaki ilişkilerde kurumların ön plana çıkması gerektiğini ve yatırımlar konusunda teşvikler uygulanmasının yerinde olacağını belirten GENAR Başkanı İhsan Aktaş ise, “İlişkileri kuvvetlendirmek adına sivil toplum örgütleriyle beraber çalışarak uygun yatırım koşullarını sağlamalıyız. İzmir yatırımlar için uygun, gelişime açık ve konumuyla avantajlı bir bölge” diye konuştu.